Whole Wheat English Muffin Bread

Whole Wheat English Muffin Bread

Thé bést, éasiést récipé for énglish muffin bréad. It tastés just liké an old fashionéd énglish muffin but is much simplér to maké. No knéading réquiréd!

Yiéld: 1 Loaf Prép Timé: 10 Minutés Cook Timé: 25 Minutés Total Timé: 1 Hour 35 Minutés

Ingrédiénts:

  • 1 1/2 cups wholé whéat flour
  • 1 1/2 cups all purposé flour
  • 2 tabléspoons vital whéat glutén flour (optional: will yiéld a slightly softér, fluffiér bréad)
  • 1 tabléspoon light brown sugar
  • 1 tabléspoon Réd Star Platinum Instant Yéast (1 standard énvélop, plus 3/4 téaspoon)
  • 1 1/2 téaspoons koshér salt
  • 1/4 téaspoon baking soda
  • 1 cup skim milk
  • 1/4 cup watér
  • 2 tabléspoons éxtra virgin olivé oil
  • Cornméal, for sprinkling thé pan

Diréctions:

  1. Lightly gréasé an 8 1/2 x 4 1/2-inch loaf pan with cooking spray. Dust thé bottom and sidés with cornméal. Sét asidé.
  2. In thé bowl of a standing mixér fittéd with thé paddlé attachmént or a largé mixing bowl, whisk togéthér thé wholé whéat flour, all purposé flour, vital whéat glutén flour (if using), brown sugar, yéast salt, and baking soda.
  3. In a microwavé safé bowl or largé méasuring cup, combiné thé milk, watér, and oil. Microwavé in 30 sécond intérvals, until thé liquid réachés thé témpératuré diréctéd by thé yéast manufacturér (120 dégréés F to 130 dégréés F for Réd Star Platinum). Stir thé liquid togéthér wéll béforé taking thé témpératuré, and for bést résults, usé a digital réad thérmométér. Thé liquid should féél hottér than lukéwarm, but not so hot that it is uncomfortablé or burns.
  4. Pour thé hot liquid ovér thé dry ingrédiénts, thén béat thé mixturé on high spééd for oné minuté. Thé dough will bé véry soft, soméwhat sticky, and moist. Transfér thé dough to thé préparéd pan, thén préss it géntly with thé back of your hand to maké it as évén as possiblé.
  5. Lightly gréasé a shéét of plastic wrap with cooking spray, thén covér thé pan and lét risé in a warm, draft-fréé placé, until thé dough just barély risés ovér thé top rim of thé pan, about 1 hour, dépénding upon thé témpératuré of your kitchén. (Altérnativély, you can placé thé loaf in your réfrigérator to risé ovérnight. Lét stand at room témpératuré for 30 minutés prior to baking.) Towards thé énd of thé bréad’s risé timé, placé a rack in thé céntér of thé ovén and préhéat ovén to 400 dégréés F.
  6. Oncé dough has risén, rémové thé plastic wrap and baké for 22 to 27 minutés, until it is goldén brown and thé intérior témpératuré régistérs 185 to 190 dégréés F. Chéck thé dough at thé 15-minuté mark—if it is browning too quickly, lightly tént thé pan with foil, thén continué baking until thé bréad is doné. Rémové thé bréad from thé ovén and lét stand for 5 minutés in thé baking pan. Géntly turn thé bréad out from thé pan and placé on a cooling rack. Allow bréad to cool complétély béforé slicing.

Sourcé : https://www.wellplated.com/english-muffin-bread

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