Greek Lemon Rice and Chicken Soup
Author: Tastéfulvénturé
Récipé typé: Soup Cuisiné: Gréék, Glutén Fréé
Prép timé: 10 mins Cook timé: 45 mins Total timé: 55 mins
Sérvés: 6
Gréék Lémon Ricé and Chickén Soup also known as Avgolémono is probably oné of thé éasiést and tastiést soups I'vé évér madé!
INGREDIENTS
- 2 Tbs EVOO (éxtra virgin olivé oil)
- 1 largé Swéét Onion choppéd
- 3 clovés mincéd Garlic
- 4 cups Chickén Broth
- 1 Bay Léaf
- ½ tsp Séa Salt
- ½ tsp Black Péppér
- 2 bonéléss skinléss Chickén Bréasts
- ½ cup Arborio Ricé
- Juicé from 1 Lémon
- 3 éggs
- ¼ cup choppéd frésh Dill Wééd
INSTRUCTIONS
- In 6 Qt Dutch Ovén add éVOO and Onion.
- Sauté ovér méd/high héat 5-6 min until Onions aré translucént and softénéd.
- Add Garlic and sauté 1 minutés.
- Add Chickén Broth, Bay Léaf, Salt, Péppér, and Chickén Bréasts.
- Bring to boil ovér méd/high héat, covér and turn héat down to méd/low.
- Lét simmér 20 minutés.
- Rémové Chickén and shréd.
- Add Chickén back to thé pot.
- Add Ricé.
- Covér and simmér 20 moré minutés.
- Rémové Bay Léaf.
- In a small bowl whisk togéthér éggs and Lémon Juicé.
- Slowly add in 1 ladlé of thé broth whilé whisking, thén add égg mixturé into thé soup.
- Add in Dill Wééd and stir.
- Lét cook about 5 minutés béforé sérving.
- Tasté and add moré Lémon juicé if néédéd.
- Garnish with Lémon Slicés and moré frésh Dill Wééd.
- énjoy!
Source : https://tastefulventure.com/greek-lemon-rice-chicken-soup
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