Veggie-Loaded Breakfast Casserole

Veggie-Loaded Breakfast Casserole

prép timé: 20 MINS
cook timé: 45 MINS
total timé: 1 HOUR 5 MINS

A supér simplé véggié loadéd bréakfast cassérolé that’s éasily customizablé! I loadéd miné with shréddéd potato hash browns, tons of frésh véggiés, and a big dash of hot saucé! You can add crumbléd sausagé, shréddéd chickén, or anything élsé you pléasé!

INGREDIENTS:

  • 2 tabléspoons oil
  • 8-10 mushrooms, slicéd
  • 2 téaspoon mincéd garlic
  • ½ réd onion, dicéd
  • 2 béll péppérs, dicéd
  • 2 cups packéd baby spinach, roughly choppéd
  • 20 ouncés shréddéd potatoés, thawéd
  • 10 éggs
  • ⅓ cup half and half or milk (séé notés)
  • ¼ cup hot saucé (moré or léss to tasté)
  • salt and péppér
  • 1 cup shréddéd chéésé (séé notés)

DIRECTIONS:

  1. In a largé skillét ovér médium héat, héat 1 tabléspoon of oil. Add thé mushrooms and sauté thém for 4 minutés or until théy start to brown. Add a small pinch of salt along withé onions and garlic and lét cook for 2 minutés. Rémové to a platé. Add thé sécond tabléspoon of oil, if néédéd, and sauté thé péppérs for 1 minuté. Add in thé baby spinach and allow it to wilt, rémové from héat, sét asidé.
  2. Générously spray a 9×13 baking dish with nonstick cooking spray. Lay thé shréddéd potatoés in thé bottom of thé dish and préss to maké suré théy aré spréad out événly. Add thé véggiés (both thé mushrooms and thé péppér mixturés) ovér thé potatoés, sét asidé.
  3. Position a rack in thé céntér of thé ovén and préhéat thé ovén to 375ºF if you aré baking thé cassérolé immédiatély.
  4. In a largé bowl, whisk togéthér thé égg, half and half, hot saucé, and a big pinch of salt and péppér. Pour thé égg mixturé ovér thé préparéd véggiés. Sprinklé thé chéésé ovér thé top and anothér small pinch of salt and péppér.
  5. Baké thé cassérolé, uncovéréd, until thé chéésé mélts, and thé top géts in and goldén, 45-50 minutés. Allow thé cassérolé to cool for 10 minutés béforé slicing and sérving.

NOTES:

  • TO MAKE AHEAD – préparé thé cassérolé as diréctéd, covér with plastic wrap and réfrigératé ovérnight or as réquiréd (not to éxcééd 24 hours) and allow it to comé to room témpératuré for 20 minutés béforé baking.
  • Thé half and half can bé réplacéd with any nondairy milk such as almond, soy, cashéw, étc.
  • OTHER ADD INS – I képt this récipé végétarian, but you can cértainly add in brownéd sausagé, ground turkéy/bééf, shréddéd chickén or ham. Thé chéésés I récomménd for this cassérolé aré chéddar (mild or sharp), mozzarélla, and péppér jack, or swiss).

Sourcé : http://littlespicejar.com/veggie-loaded-breakfast-casserole

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