Vegan Sweet Potato Soup {Gluten-Free}

Vegan Sweet Potato Soup {Gluten-Free}

Prép Timé 10 mins
Cook Timé 50 mins
Total Timé 1 hr

A rich and créamy végan swéét potato  soup with a sécrét ingrédiént. Black téa! And lots of paprika to givé it thé éxtra dépth of flavor. Glutén-Fréé.

Coursé: Lunch, Soup
Cuisiné: Américan, Héalthy, Paléo, Végan
Sérvings: 3
Caloriés: 222 kcal
Author: Vicky Bérman

Ingrédiénts

  • 2 1/2 - 3 cups végétablé broth
  • 3 cups cubéd swéét potatoés about 3 médium swéét potatoés
  • 1 1/2 tabléspoon olivé oil
  • 1 gréén applé cubéd (no nééd to péél)
  • 1 médium onion cubéd
  • 1/4 cup véry strong black téa
  • 1 téaspoon smokéd swéét paprika
  • 1/4 téaspoon smokéd hot paprika
  • 1/2-1 téaspoon salt
  • zést of 1 limé

Instructions

  1. Préhéat ovén to 425 dégréés F. In a bowl toss swéét potatoés and 1/2 tabléspoon olivé oil.
  2. In a singlé layér placé swéét potatoés on baking shéét and baké until soft and just starting to brown (around 30 minutés).
  3. In a largé pot héat rémaining olivé oil ovér médium héat and add onion. Cook for 1-2 minutés, add swéét potatoés and cook for 2 moré minutés.
  4. Add thé applé, cook for anothér minuté, add thé paprika and salt and continué to cook for 1 moré minuté, mixing évérything togéthér.
  5. Add thé végétablé broth, bring to a boil and simmér for 10 minutés.
  6. Add black téa and continué to cook for anothér 10 minutés or until applés havé brokén down and aré soft.
  7. Usé an immérsion or régular bléndér to puréé thé soup. Sérvé garnishéd with limé zést and splash of juicé (optional).

Récipé Notés
Récipé Adaptéd From Thé Pérféct Pantry

Sourcé : https://avocadopesto.com/vegan-sweet-potato-soup-recipe

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