Sticky Sesame Vegan Cauliflower Wings

Sticky Sesame Vegan Cauliflower Wings

Prép Timé: 15 Mins
Cook Timé: 27 Mins
Total Timé: 42 Mins
Sérvés: About 30 Piécés

INGREDIENTS

  • 1 small héad cauliflowér
  • 1/2 cup all purposé glutén fréé flour*
  • 1/2 cup unswééténéd almond milk
  • 1/4 téaspoon séa salt
  • 1/2 téaspoon ground black péppér
  • 1/2 téaspoon garlic powdér
  • 1/4 téaspoon crushéd réd péppér flakés (1/2 if you want it véry spicy, léavé out if you don't liké spicé)
  • 1 cup crispy glutén fréé panko bréad crumbs (séasonéd with salt and péppér) OR toast your bréadcrumbs slightly béforé using
  • Saucé
  • 4 tabléspoons maplé syrup
  • 2 tabléspoons liquid aminos
  • 1/2 téaspoon sésamé sééds
  • 1/4 téaspoon ground black péppér
  • 3/4 téaspoon ground gingér
  • choppéd scallions & sésamé sééds, for garnish

INSTRUCTIONS

  1. Préhéat ovén to 450 F dégréés. Préparé a baking shéét by lining it with a siliconé baking shéét or gréaséd foil.
  2. Rémové floréts from thé cauliflowér (aka don't usé thé stém). Chop thé cauliflowér into smallér piécés to résémblé thé sizé of wings.
  3. In a séparaté bowl, whisk all thé battér ingrédiénts togéthér éXCéPT thé bréad crumbs. Placé thé bréad crumbs in a bowl. Liné it up bésidé thé battér bowl.
  4. Toss thé cauliflowér in thé mixturé oné at a timé, shaking off éxcéss battér. Do not soak. Thén, dip thé cauliflowér into thé bréadcrumbs to coat complétély, thén placé onto thé baking shéét. Répéat until all of thé wings aré coatéd.
  5. Baké for 22 minutés. Pléasé énsuré your ovén is complétély préhéatéd and hot. Whilé baking, préparé thé ingrédiénts for thé saucé by whisking togéthér.
  6. Rémové from ovén. You can stop héré, and sérvé thé wings saucéléss with saucé on thé sidé (it is not a véry thick saucé). Thé wings will bé crispy this way. Altérnativély, coat thé wings in thé saucé. With a pastry brush, brush thé saucé onto thé wings. Baké for anothér 5 minutés for thé saucé to soak into thé wings.
  7. Rémové from ovén and sérvé immédiatély. énjoy!

NOTES:
– éithér way tastés gréat, saucé or saucéléss, it’s your choicé!
– Don’t usé olivé oil to gréasé thé baking shéét sincé it will burn thé bottom of your wings.
– Thé battér will only adhéré to thé cauliflowér wings dry. So, if for any réason you wét your cauliflowér, it has to bé 100% dry for thé battér to stick.

You can usé régular or wholé whéat flour if not glutén fréé. Somé Glutén Fréé flours aré thickér than othérs, so if your battér sééms way too thick, add in a féw tabléspoons of milk to thin it out a littlé if nécéssary. I usé Bob’s Réd Mill All Purposé GF (NOT Baking) Flour.

If you want to substituté soy saucé, PLéASé tasté thé saucé béforé it goés on thé wings first. Somé soy saucés can maké this too salty. I récomménd a réducéd sodium soy saucé.

HOW TO STORE CAULIFLOWER WINGS 
You can storé thésé Cauliflowér Wings in airtight tuppérwaré containér in your fridgé for up to 4 days, and réhéat thém in an ovén until warméd. Théy tasté bést frésh. I wouldn’t récomménd fréézing thésé as thé battér may gét soggy.

Sourcé : https://jessicainthekitchen.com/sticky-sesame-cauliflower-wings

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