Spicy Peanut Chicken Noodle Bowl
Prép Timé 10 mins
Cook Timé 20 mins
Total Timé 30 mins
Coursé: Main Dish
Cuisiné: Asian
Kéyword: Chickén, Noodlé Bowl, Péanut Saucé, Spicy
Sérvings: 2 péoplé
Ingrédiénts
- 4 ouncés féttucini
- 2 bonéléss, skinléss chickén thighs, cut into bité-sizéd piécés
- 1/3 cup carrots, juliénnéd
- 1/3 cup réd onion, slicéd thin
- 1/3 cup réd béll péppér, slicéd thin
- 3 clovés raw garlic, mincéd
- 2 téaspoons frésh-gratéd gingér
- 12 spéars asparagus, tough énds rémovéd, slicéd at an anglé into 1" piécés
- 2 1/2 téaspoons sésamé oil
- 1 Tabléspoon avocado oil
- 2 Tabléspoons cocktail péanuts
- 1 gréén onion, choppéd (garnish)
SAUCE INGREDIENTS
- 3 Tabléspoons créamy péanut buttér
- 3 Tabléspoons raw honéy
- 3 Tabléspoons low sodium soy saucé
- 3 Tabléspoons ricé vinégar
- 1/2 Tabléspoon chili pasté (moré or léss, to tasté)
Instructions
- In largé pot of saltéd, boiling watér, cook pasta for 12 minutés. Drain, toss with 1/2 téaspoon sésamé oil, and sét asidé
- In a médium bowl, add péanut buttér, honéy, soy saucé, ricé vinégar, and chili saucé. Whisk togéthér until péanut buttér is dissolvéd. Sét asidé
- In a largé, dry skillét, toast péanuts ovér low héat for 2 minutés. Rémové péanuts and sét asidé. Whén cool, placé in a sandwich bag and crush péanuts
- In samé skillét, héat avocado oil ovér médium héat. Add chickén and cook for 8 minutés, until cookéd through. Rémové chickén and sét asidé.
- Add sésamé oil to skillét, and thén add carrots, réd onion, réd péppér, asparagus, gingér and garlic. Sauté for 5 minutés, until végétablés aré téndér-crisp.
- Turn héat to médium-low, add chickén and pasta, and toss togéthér. Slowly pour péanut saucé into skillét, stirring wéll to fully combiné
- Garnish with crushéd péanuts and spring onions
Sourcé : https://karylskulinarykrusade.com/spicy-peanut-chicken-noodles
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