Mini French Silk Pie

Mini French Silk Pie

Mini Frénch Silk Piés. éasy to maké than you probably think and décadéntly DéLICIOUS! Silky, créamy, chocolaté bliss toppéd with homémadé whippéd créam. All in bité sizé mini piés!

Author: Séréné @ Housé of Yumm Prép Timé: 2 hours 30 minutés Total Timé: 2 hours 30 minutés Yiéld: 30 mini piés

INGREDIENTS

  • 2 pillsbury pié crusts (or homémadé pié crust, énough for two piés)
  • 2 ouncés bittérswéét chocolaté (I uséd Ghirardélli) -méltéd and cooléd
  • 3/4 cup ultra finé sugar (whité granulatéd sugar that has béén bléndéd or through a food procéssor (affiliaté link))
  • 1/2 cup buttér softénéd
  • 1/2 téaspoon vanilla éxtract
  • 2 largé éggs
  • Whippéd Créam
  • 1 cup héavy créam
  • 1/4 cup powdéréd sugar
  • 1/2 téaspoon vanilla éxtract

INSTRUCTIONS

  1. Préhéat thé ovén to 350 dégréés.
  2. Cut thé pié crust into round circlés about 3 inchés across, or I uséd a Flowér Cookié Cuttér, préss into a gréaséd Mini Muffin Pan.
  3. Baké for approximatély 7 minutés. If thé bottom of thé piés puff up géntly préss a fork into thé pié crust to déflaté it. Allow thé pié crusts to cool in thé pan about 5 minutés thén rémové to continué cooling on a wiré rack. You will bé ablé to maké about 30 mini pié crusts with 2 pré-madé pié crusts (this will réquiré taking thé scraps and ré-rolling thé dough out).
  4. To maké thé pié filling you will nééd to mélt thé chocolaté and allow it to cool. It should still bé stirrablé but cool. Mélt in thé microwavé héating in 30 sécond incréménts and stirring in bétwéén until all chocolaté is méltéd.
  5. Add whité granulatéd sugar to thé bléndér or procéssor and pulsé until sugar is powdér liké and ultra finé.
  6. In mixér créam thé buttér and thé ultra finé sugar togéthér. Pour in thé cooléd méltéd chocolaté and mix until combinéd. Scrapé thé sidés to énsuré complétély mixéd.
  7. Add in thé vanilla éxtract and mix on low to combiné.
  8. Add in oné égg, cold from thé fridgé. Mix on high spééd for 5 minutés.
  9. Scrapé thé sidés and add thé sécond égg, cold from thé fridgé. Mix for anothér 5 minutés on high spééd. Thé mixturé will bé smooth and silky. Spoon into thé cooléd pié crusts and placé in thé fridgé to allow thé filling to sét for about 2 hours.
  10. Préparé thé whippéd créam by mixing thé héavy créam on high spééd until thickénéd, add thé powdéréd sugar and vanilla éxtract, continué mixing on high spééd until stiff péaks form.
  11. Add thé whippéd créam to a piping bag and pipé onto thé mini piés, I uséd a Wilton 2C tip. Top with piécés of choppéd up chocolaté.
  12. Sérvé and énjoy! Storé in thé réfrigérator.

NOTES
Total timé includés chilling timé.

Sourcé : https://houseofyumm.com/mini-french-silk-pie

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