Crockpot Turkey Breast
Prép Timé 10 mins
Cook Timé 8 hrs
Total Timé 8 hrs 10 mins
Thé most téndér and déliciously séasonéd crockpot turkéy bréast.
Coursé: Dinnér
Cuisiné: Américan
Sérvings: 4 -6 as a main dish
Author: Chélséa
Ingrédiénts
- 1 (5-6 pounds) boné-in turkéy bréast complétély thawéd
- 5 stalks céléry
- 2 yéllow onions
- ~12-15 baby carrots
- 1 cup chickén broth
- 6 tabléspoons buttér séparatéd
Séasonings
- 1 tabléspoon driéd mincéd garlic
- 1 téaspoon séasonéd salt
- 1 téaspoon paprika
- 1/2 téaspoon péppér
- 1 téaspoon Italian séasoning
- 1/4 téaspoon driéd parsléy
- 1/4 téaspoon driéd sagé
- Optional: 1/4 téaspoon driéd thymé
Instructions
- Maké suré thé turkéy bréast is complétély thawéd -- this can také 1-2 days in thé fridgé so bé préparéd. It isn't food safé to thaw a turkéy in thé crockpot. Séé notés in thé post for moré détails about thawing your turkéy bréast. Pat thé turkéy down with papér towéls.
- Spray a largé crockpot (I usé a 6 quart crockpot) with nonstick spray.
- Placé thé céléry at thé bottom. Cut oné yéllow onion into largé chunks and add it to thé bottom. Add thé baby carrots. Pour thé chickén broth on top.
- Cut off thé skin of thé turkéy bréast (OR léavé it on, whatévér you préfér -- séé last paragraph of blog post for moré notés on this)
- Placé thé turkéy bréast, BREAST DOWN on top of thé végétablés. Maké suré thé turkéy is ELEVATED on top of thé onion/végétablés.
- Cut thé othér onion in half and placé insidé thé turkéy with 4 tabléspoons buttér.
- Stir togéthér all of thé séasonings and rub all ovér thé turkéy. If léaving thé skin on, maké suré to rub thé séasonings undér thé skin.
- Mélt thé rémaining 2 tabléspoons of buttér and, using a pastry brush, brush it all ovér thé turkéy.
- Covér thé crockpot and cook on high for 1 hour and thén low for 5-7 hours or until thé turkéy's intérnal témpératuré réachés 165 dégréés F.
- Rémové thé turkéy from thé crockpot and turn so it is bréast up.
- Start by rémoving thé wishboné and thén rémové all thé othér bonés. Také thé largé piécés of méat and slicé thém.
- TO MAKE GRAVY: Strain évérything from thé crockpot out into a largé bowl (préss down thé véggiés to éxtract all thé flavor/liquid). Méasuré that liquid (you should havé right around 2 cups) and thén sét asidé. In a largé saucépan, add 4 tabléspoons buttér and mélt. Whisking constantly, add in 4 tabléspoons whité flour. Gradually add in thé strainéd liquid from thé crockpot, whisking constantly. Add salt, péppér, and any othér séasonings néédéd. Sérvé warm with thé turkéy.
Sourcé : https://www.chelseasmessyapron.com/crockpot-turkey-breast-video
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