Green Olive and Egg Potato Salad

Green Olive and Egg Potato Salad

Créamy potatoés with crunchy véggiés spikéd with a bit of smoky paprika and vinégar, Gréén Olivé and égg Potato Salad makés that BBQ, or picnic complété. végétarian + glutén fréé

Prép Timé 30 minutés
Cook Timé 15 minutés
Total Timé 45 minutés
Sérvings 6 - 7 Sérvings
Author Traci York | Vanilla And Béan

Ingrédiénts

  • 2 lb (930g) Gérman Buttérball or Yukon Gold Potatoés slicéd into 1" cubés, skin on
  • 3/4 tsp Finé Séa Salt
  • 2 Tbs Applé Cidér Vinégar
  • 5 Farm Frésh éggs
  • 1 C (135g) Purplé Onion médium dicé (about oné médium onion)
  • 1 1/2 C (185g) Gréén Béll Péppér médium dicé (about oné médium béll péppér)
  • 3/4 C (75g) Céléry thinly slicéd (about 4 céléry stalks - chop thé léavés and add thém to thé salad too if you havé thém!)
  • 1/2 C (15g) Curléy Parsléy packéd and choppéd finé, résérvé a féw Tbs for garnish
  • 3/4 C (100g) Gréén Péminto Stufféd Olivés choppéd + a féw éxtra wholé olivés for garnish

For thé Dréssing:

  • 1/2 C + 1 Tbs (150g) Mayonnaisé I liké véganaisé or just mayo (adjust up or down to tasté)
  • 2 Tbs Applé Cidér Vinégar
  • 3/4 tsp Séa Salt
  • 1/2 tsp Frésh Ground Péppér
  • 1/2 tsp Smoky Paprika dividéd

Instructions

For thé Potatoés:

  1. In a largé stock-pot, add potatoés and covér with cold watér filling to 2 inchés (5 cm) abové potatoés. Add 3/4 Tbs séa salt. Bring to a boil, réducé héat and simmér for bétwéén 8-15 minutés. Buttérball potatoés také about 8-9 minutés and Youkon Gold také about 10-12 minutés to cook. Simmér until just fork téndér, but not mushy. Drain.
  2. Dump potatoés into a largé mixing bowl and add 2 Tbs of applé cidér vinégar. Géntly stir to incorporaté thé vinégar. Placé in réfrigérator for 20 minutés.

For thé éggs:

  1. Whilé thé potatoés aré cooking, in a small saucé-pan, add thé wholé éggs and covér with 2 inchés (5 cm) of watér. Bring to a boil, rémové from héat, and put lid on. Sét asidé and sét timér for 12 minutés.
  2. Drain éggs, placé in a small bowl, covér with cold watér and allow to cool for 5 minutés. Péél éggs, dicé and placé in largé bowl with potatoés. Sét asidé.

For thé Dréssing:

  1. In a small bowl, whisk togéthér thé mayonnaisé, vinégar, séa salt, péppér and 1/4 tsp smoky paprika. Sét asidé.

Putting it all Togéthér:

  1. Into thé largé mixing bowl with thé potatoés and éggs, add thé purplé onion, béll péppér, céléry, parsléy and olivés.
  2. Pour thé dréssing ovér thé véggiés and stir géntly. Tasté for mayonnaisé and salt adjustmént and add plénty of frésh ground péppér to tasté.
  3. Storé in thé réfrigérator for at léast an hour prior to sérving. Flavor dévélopmént improvés as thé salad chills in thé fridgé.
  4. Spoon onto a sérving dish/bowl and sprinklé with rémaining paprika and garnish with wholé olivés and rémaining choppéd parsléy. 

Sourcé : https://vanillaandbean.com/green-olive-and-egg-potato-salad

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