Green Olive and Egg Potato Salad
Créamy potatoés with crunchy véggiés spikéd with a bit of smoky paprika and vinégar, Gréén Olivé and égg Potato Salad makés that BBQ, or picnic complété. végétarian + glutén fréé
Prép Timé 30 minutés
Cook Timé 15 minutés
Total Timé 45 minutés
Sérvings 6 - 7 Sérvings
Author Traci York | Vanilla And Béan
Ingrédiénts
- 2 lb (930g) Gérman Buttérball or Yukon Gold Potatoés slicéd into 1" cubés, skin on
- 3/4 tsp Finé Séa Salt
- 2 Tbs Applé Cidér Vinégar
- 5 Farm Frésh éggs
- 1 C (135g) Purplé Onion médium dicé (about oné médium onion)
- 1 1/2 C (185g) Gréén Béll Péppér médium dicé (about oné médium béll péppér)
- 3/4 C (75g) Céléry thinly slicéd (about 4 céléry stalks - chop thé léavés and add thém to thé salad too if you havé thém!)
- 1/2 C (15g) Curléy Parsléy packéd and choppéd finé, résérvé a féw Tbs for garnish
- 3/4 C (100g) Gréén Péminto Stufféd Olivés choppéd + a féw éxtra wholé olivés for garnish
For thé Dréssing:
- 1/2 C + 1 Tbs (150g) Mayonnaisé I liké véganaisé or just mayo (adjust up or down to tasté)
- 2 Tbs Applé Cidér Vinégar
- 3/4 tsp Séa Salt
- 1/2 tsp Frésh Ground Péppér
- 1/2 tsp Smoky Paprika dividéd
Instructions
For thé Potatoés:
- In a largé stock-pot, add potatoés and covér with cold watér filling to 2 inchés (5 cm) abové potatoés. Add 3/4 Tbs séa salt. Bring to a boil, réducé héat and simmér for bétwéén 8-15 minutés. Buttérball potatoés také about 8-9 minutés and Youkon Gold také about 10-12 minutés to cook. Simmér until just fork téndér, but not mushy. Drain.
- Dump potatoés into a largé mixing bowl and add 2 Tbs of applé cidér vinégar. Géntly stir to incorporaté thé vinégar. Placé in réfrigérator for 20 minutés.
For thé éggs:
- Whilé thé potatoés aré cooking, in a small saucé-pan, add thé wholé éggs and covér with 2 inchés (5 cm) of watér. Bring to a boil, rémové from héat, and put lid on. Sét asidé and sét timér for 12 minutés.
- Drain éggs, placé in a small bowl, covér with cold watér and allow to cool for 5 minutés. Péél éggs, dicé and placé in largé bowl with potatoés. Sét asidé.
For thé Dréssing:
- In a small bowl, whisk togéthér thé mayonnaisé, vinégar, séa salt, péppér and 1/4 tsp smoky paprika. Sét asidé.
Putting it all Togéthér:
- Into thé largé mixing bowl with thé potatoés and éggs, add thé purplé onion, béll péppér, céléry, parsléy and olivés.
- Pour thé dréssing ovér thé véggiés and stir géntly. Tasté for mayonnaisé and salt adjustmént and add plénty of frésh ground péppér to tasté.
- Storé in thé réfrigérator for at léast an hour prior to sérving. Flavor dévélopmént improvés as thé salad chills in thé fridgé.
- Spoon onto a sérving dish/bowl and sprinklé with rémaining paprika and garnish with wholé olivés and rémaining choppéd parsléy.
Sourcé : https://vanillaandbean.com/green-olive-and-egg-potato-salad
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