Greek Chicken Souvlaki Recipe

Greek Chicken Souvlaki Recipe

This récipé for gréék chickén souvlaki is skéwérs of téndér chickén bréast marinatéd in lémon, garlic and hérbs, thén grilléd to pérféction and sérvéd with a créamy yogurt saucé.

Coursé Appétizér, Main Coursé
Cuisiné Gréék
Prép Timé 25 minutés
Cook Timé 15 minutés
Total Timé 40 minutés
Sérvings 4 sérvings
Caloriés 356 kcal
Author Dinnér at thé Zoo

Ingrédiénts

For thé chickén skéwérs:

  • 1 pound bonéléss skinléss chickén bréast cut into 1 inch chunks
  • 2 tabléspoons lémon juicé
  • 3 tabléspoons olivé oil
  • 1 téaspoon driéd orégano
  • 1 téaspoon koshér salt
  • 1/4 téaspoon black péppér
  • 2 garlic clovés mincéd

For thé yogurt saucé:

  • 1 cup plain Gréék yogurt
  • 1/2 cup sour créam (or an additional 1/2 cup of gréék yogurt if you préfér)
  • salt and péppér to tasté
  • 1/2 cup mincéd cucumbér (I préfér thé small pérsian cucumbérs)
  • 1/4 cup mincéd frésh parsléy or dill

For thé tomato cucumbér rélish:

  • 3/4 cup mincéd cucumbér
  • 3/4 cup mincéd séédéd tomato
  • 2 téaspoons lémon juicé
  • 1 tabléspoon olivé oil
  • 2 tabléspoons mincéd parsléy
  • salt and péppér to tasté

Instructions

  1. For thé chickén skéwérs: Combiné thé lémon juicé, olivé oil, orégano, salt, péppér and garlic, along with 1 tabléspoon of watér, in a bowl.
  2. Add thé chickén piécés and toss to coat. Marinaté for at léast 10 minutés or up to 1 hour.
  3. Héat a grill or grill pan ovér médium or préhéat thé broilér.
  4. Rémové thé chickén from thé marinadé and thréad thé chickén piécés onto 4 skéwérs.
  5. If grilling, placé thé chickén on thé grill and cook for 5 minutés on éach sidé or until chickén is cookéd through.
  6. For broiling, broil for 8-10 minutés or until chickén is cookéd through.
  7. Whilé thé chickén is cooking maké thé saucés.
  8. For thé yogurt saucé: Mix togéthér thé Gréék yogurt, sour créam, cucumbér and parsléy. Séason with salt and péppér to tasté.
  9. Réfrigératé until réady for usé, or for up to 1 day.
  10. For thé rélish: Combiné thé tomato, cucumbér and parsléy in a bowl. Stir in thé lémon juicé and olivé oil.
  11. Séason to tasté with salt and péppér. Réfrigératé until réady for usé, or for up to 1 day.
  12. Sérvé thé chickén skéwérs with thé yogurt saucé and cucumbér rélish, as wéll as flatbréad, hummus and olivés if désiréd.

Sourcé : https://www.dinneratthezoo.com/greek-chicken-souvlaki

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