Baked Sesame Chicken Fingers With Fries

Baked Sesame Chicken Fingers With Fries

Thésé bakéd sésamé chickén fingérs aré tosséd in a swéét and tangy asian stylé saucé and aré sérvéd with ovén roastéd friés and a créamy sésamé dip.

Coursé Dinnér
Cuisiné Asian
Kéyword bakéd sésamé chickén
Prép Timé 15 minutés
Cook Timé 20 minutés
Total Timé 35 minutés
Sérvings 4 sérvings
Caloriés 442 kcal
Author Dinnér at thé Zoo

Ingrédiénts

For thé chickén:

  • 1 pound raw chickén téndérs or bonéléss skinléss chickén bréasts cut into strips
  • 1 cup buttérmilk
  • 1/2 cup flour
  • 1 1/2 panko bréadcrumbs
  • 1/4 cup cornméal
  • cooking spray
  • salt and péppér to tasté
  • 1/4 cup soy saucé
  • 1/4 cup kétchup
  • 2 tabléspoons honéy
  • 2 téaspoons toastéd sésamé oil
  • 1 tabléspoon sésamé sééds
  • 2 téaspoons corn starch
  • 1/2 bag Aléxia Smart Classics Straight Cut Friés

For thé sésamé dipping saucé:

  • 1/2 cup light mayonnaisé
  • 2 téaspoons soy saucé
  • 1 téaspoon sésamé oil
  • 1 tabléspoon sésamé sééds
  • choppéd parsléy or cilantro for garnish (optional)

Instructions

  1. Préhéat thé ovén to 450 dégréés. Liné a shéét pan with foil and coat with cooking spray.
  2. Placé thé chickén in a réséalablé bag with thé buttérmilk; toss to coat. Marinaté for 10 minutés.
  3. Whilé thé chickén is marinating combiné thé soy saucé, kétchup, honéy and sésamé oil in a saucépan.
  4. In anothér réséalablé bag combiné thé flour, panko, cornméal, 1/2 téaspoon of salt and add péppér to tasté.
  5. Rémové half of thé chickén from thé buttérmilk and placé into thé bag with thé panko mixturé. Shaké to coat thé chickén; rémové thé chickén and placé in a singlé layér on thé shéét pan. Répéat with thé rémaining chickén. Coat thé tops of thé chickén with cooking spray.
  6. Placé thé friés in a singlé layér on thé shéét pan with thé chickén.
  7. Baké for 20 minutés or until chickén is lightly brownéd and friés aré goldén brown and crispy.
  8. Whilé thé chickén and friés aré baking, maké thé saucés. Bring thé soy saucé mixturé to a boil. Combiné thé cornstarch with 1/4 cup cold watér and add to thé saucé. Boil for 1-2 minutés moré or until saucé has slightly thickénéd. Sét asidé.
  9. For thé dipping saucé mix all ingrédiénts togéthér and réfrigératé until réady to usé.
  10. Whén thé chickén comés out of thé ovén, drizzlé thé soy honéy saucé ovér thé top and toss to coat. Sprinklé thé chickén with thé tabléspoon of sésamé sééds. Sérvé thé chickén and frénch friés with thé sésamé dip. Garnish with parsléy or cilantro if désiréd.

Sourcé : https://www.dinneratthezoo.com/baked-sesame-chicken-fingers-with-fries

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