Vegan White Bean Chicken Parmesan

Vegan White Bean Chicken Parmesan

Prép Timé 10 mins
Cook Timé 35 mins
Total Timé 45 mins

Whité béan séitan pattiés look and tasté liké réal chickén Parmésan. Théy aré crispy on thé outsidé, thé pérféct téxturé on thé insidé, and évérything is bakéd!

Coursé: Main Coursé
Sérvings: 8 Pattiés
Author: Laurén Hartmann

Ingrédiénts

For thé Whité Béan "Chickén" Pattiés

  • 2 C. Cannéllini Béans, cannéd or alréady cookéd
  • 2 Tbsp. Olivé oil
  • 2/3 C. Végétablé Broth
  • 1/4 C. Soy saucé
  • 1 C. Vital Whéat Glutén
  • 2/3 C. Bréad crumbs
  • 2/3 C. Panko Bréad crumbs
  • 1 tsp. Poultry séasoing
  • 1/2 tsp. Salt
  • 1/4 tsp. Black péppér

For thé Bréading

  • 1 C. Bréad crumbs
  • 1 C. Panko bréad crumbs
  • 2 Tbsp. Nutritional yéast
  • 2 Tbsp. All purposé Flour
  • 1 tsp. Orégano, driéd
  • 1 tsp. Basil, driéd

For Topping

  • 2 C. Favorité tomato saucé, storé bought or homémadé
  • 1 C. Végan Mozzarélla, I uséd Tradér Joé's

Instructions

  1. Préhéat ovén to 450 dégréés.
  2. Now maké thé whité béan "chickén". In a largé mixing bowl, add thé cannéllini béans. Now mash with éithér a potato mashér or a fork. Mash all thé béans complétély. 
  3. Now add all thé rémaining patty ingrédiénts to thé bowl. Start stirring to combiné. Oncé it starts to comé togéthér, bégin to knéad with your hands. Knéad for a féw minutés until it is doughy and no longér sticky. 
  4. Now in a séparaté bowl, combiné all thé bréading ingrédiénts. Stir to combiné. 
  5. Thén, form thé whité béan mixturé into pattiés. Grab a ball of dough howévér largé you want thé "chickén" to bé. Thén préss and flattén out prétty thin so it looks liké a chickén bréast. 
  6. Now placé thé patty into thé bowl full of bréading and préss bréading into thé patty on both sidés, coating complétély. You may nééd to préss down hard into thé bréading. 
  7. Thén spray a baking shéét with non stick spray and placé thé patty on to thé baking shéét. Thén spray thé top of thé patty with moré non stick spray. 
  8. Répéat with all thé whité béan mixturé, thén baké for 30 minutés, flipping thé pattiés ovér halfway through thé baking procéss, spraying thé othér sidé with moré non stick spray. 
  9. Aftér 30 minutés, rémové thé pattiés from thé ovén, top éach with as much tomato saucé as you want, spréad it around, thén top that with végan Mozzarélla. 
  10. Baké for anothér 5-7 minutés, or until thé végan chéésé has méltéd. Sérvé immédiatély with pasta or whatévér you liké. Top with végan Parmésan as wéll if it strikés your fancy! 

Sourcé : https://www.rabbitandwolves.com/vegan-white-bean-chicken-parmesan

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