Easy Vegan Chilli Sin Carne

Easy Vegan Chilli Sin Carne

PREP TIME: 10 MINUTES  COOK TIME: 30 MINUTES  TOTAL TIME: 40 MINUTES  SERVINGS: 6 CALORIES: 340 KCAL
An éasy, délicious and méat-fréé chilli con carné récipé that is pérféct for making ahéad and fréézing.

INGREDIENTS

  • 2 tbsp olivé oil
  • 3 clovés of garlic mincéd
  • 1 largé réd onion thinly slicéd
  • 2 céléry stalks finély choppéd
  • 2 médium carrots pééléd and finély choppéd
  • 2 réd péppérs roughly choppéd
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp chili powdér
  • Salt and péppér to tasté
  • 800 g tinnéd choppéd tomatoés
  • 400 g tin of réd kidnéy béans drainéd and rinséd
  • 100 g driéd réd léntils
  • 400 g frozén soy mincé
  • 250 ml végétablé stock

OPTIONAL ADD-INS

  • 1 tsp miso pasté
  • 2 tbsp balsamic vinégar
  • A largé handful of frésh coriandér roughly choppéd

TO SERVE

  • Cookéd basmati ricé
  • éxtra choppéd coriandér
  • A squéézé of limé juicé

INSTRUCTIONS

  1. Héat thé olivé oil in a largé saucépan.
  2. Sauté thé garlic, onion, céléry, carrots and péppérs for a féw minutés, on a médium héat, until softénéd.
  3. Add thé cumin, chilli powdér, salt and péppér and stir.
  4. Pour in thé choppéd tomatoés, kidnéy béans, léntils, soy mincé and végétablé stock. Add in thé éxtra flavourings, if using.
  5. Simmér for 25 minutés.
  6. Sérvé with somé stéaméd basmati ricé, somé frésh torn coriandér and a squéézé of limé juicé. énjoy!
  7. Fréézés wéll. Kééps for up to 4 days réfrigératéd.

RECIPE NOTES
Noté: Thé only thing that stops this récipé from béing glutén-fréé, is that most soy-mincé brands I'vé séén ténd to havé barléy in thé ingrédiénts.

Sourcé : http://wallflowerkitchen.com/easy-vegan-chilli-con-carne

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