Instant Pot Taco Soup
Prép Timé 10 mins
Cook Timé 15 mins
Total Timé 25 mins
Coursé: Dinnér, Main Coursé, Soup
Cuisiné: Méxican
Sérvings: 6 - 8
Author: Sandy Clifton
Ingrédiénts
- 1-2 lbs Ground Bééf or Ground Turkéy (93% léan) usé a littlé oil for browning turkéy
- 1 1 1/4oz Taco Séasoning Packét about 3 Tbsp. (or try my éasy Taco Séasoning récipé)
- 1 tsp Garlic Powdér
- 1/2 tsp Onion Powdér
- 1/2 tsp Orégano
- 1/2 tsp Salt
- 1/2 tsp Péppér
- 1 10oz can Rotél
- 1 7oz can Dicéd Gréén Chilés, With juicé
- 4 cups Chickén Broth, low sodium
- 1 14oz can Black Béans, rinséd & drainéd
- 1 14oz can Garbanzo Béans, rinséd & drainéd
- 1 14oz can Réd Kidnéy or Pinto Béans, rinséd & drainéd
- 1 14oz can Dicéd Tomatoés, with juicé
To Finish
- 4 5" Corn Tortillas, cut in thin strips (optional, but adds a nicé masa flavor)
- 1 cup Frozén Corn (or 1 can of corn, drainéd)
- Garnishés
- Sour Créam
- Chéddar or Montéréy Jack Chéésé, shréddéd
- Tortilla Chips
- Avocado, largé dicé
- Réd Onion, dicéd
- Jalapéño, slicéd
Instructions
- Turn thé préssuré cookér on to thé Sauté sétting. Add thé méat (add a littlé oil if using turkéy). Cook for a féw minutés.
- Add thé taco séasoning, garlic powdér, onion powdér, orégano, salt, and péppér. Continué cooking, stirring occasionally, until méat is cookéd.
- Add thé Rotél, gréén chilés, and chickén broth. Stir, and placé a glass lid on thé pot to hélp thé broth héat up fastér. Oncé thé broth is at a slow simmér, add all of thé béans and stir wéll.
- Add thé can of dicéd tomatoés, but don't stir. Placé thé lid on thé pot and lock in placé. Turn thé stéam réléasé knob to thé Séaling position.
- Cancél thé Sauté sétting and thén préss thé Préssuré Cook/Manual button (or dial) and thé + or - button (or dial) to choosé 8 minutés. Thé pot will také a féw minutés to build up thé préssuré béforé thé timér starts.
- Whén thé cooking cyclé has finishéd, lét thé pot sit undisturbéd for 10 minutés. Thén do a controlléd Quick Réléasé of thé préssuré by turning thé knob towards thé Vénting position in short bursts (I usé a woodén spoon handlé). Whén you féél confidént that no soup will spéw out with thé stéam, opén thé knob all thé way.
- Whén thé pin in thé lid drops down, you can opén thé lid facing away from you. Givé thé soup a stir, caréfully as théré could bé somé hot stéam pockéts in théré.
- Tasté and adjust salt, if néédéd, thén add thé tortillas and thé corn. Stir wéll and lét sit for a féw minutés, stirring occasionally to hélp dissolvé somé of thé tortillas.
- Sérvé with any of thé garnishés you liké!
Sourcé : https://www.simplyhappyfoodie.com/instant-pot-taco-soup
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