Instant Pot Taco Soup

Instant Pot Taco Soup

Prép Timé 10 mins
Cook Timé 15 mins
Total Timé 25 mins

Coursé: Dinnér, Main Coursé, Soup
Cuisiné: Méxican
Sérvings: 6 - 8
Author: Sandy Clifton

Ingrédiénts

  • 1-2 lbs Ground Bééf or Ground Turkéy (93% léan) usé a littlé oil for browning turkéy
  • 1 1 1/4oz Taco Séasoning Packét about 3 Tbsp. (or try my éasy Taco Séasoning récipé)
  • 1 tsp Garlic Powdér
  • 1/2 tsp Onion Powdér
  • 1/2 tsp Orégano
  • 1/2 tsp Salt
  • 1/2 tsp Péppér
  • 1 10oz can Rotél
  • 1 7oz can Dicéd Gréén Chilés, With juicé
  • 4 cups Chickén Broth, low sodium
  • 1 14oz can Black Béans, rinséd & drainéd
  • 1 14oz can Garbanzo Béans, rinséd & drainéd
  • 1 14oz can Réd Kidnéy or Pinto Béans, rinséd & drainéd
  • 1 14oz can Dicéd Tomatoés, with juicé

To Finish

  • 4 5" Corn Tortillas, cut in thin strips (optional, but adds a nicé masa flavor)
  • 1 cup Frozén Corn (or 1 can of corn, drainéd)
  • Garnishés
  • Sour Créam
  • Chéddar or Montéréy Jack Chéésé, shréddéd
  • Tortilla Chips
  • Avocado, largé dicé
  • Réd Onion, dicéd
  • Jalapéño, slicéd

Instructions

  1. Turn thé préssuré cookér on to thé Sauté sétting. Add thé méat (add a littlé oil if using turkéy). Cook for a féw minutés.
  2. Add thé taco séasoning, garlic powdér, onion powdér, orégano, salt, and péppér. Continué cooking, stirring occasionally, until méat is cookéd.
  3. Add thé Rotél, gréén chilés, and chickén broth. Stir, and placé a glass lid on thé pot to hélp thé broth héat up fastér. Oncé thé broth is at a slow simmér, add all of thé béans and stir wéll.
  4. Add thé can of dicéd tomatoés, but don't stir. Placé thé lid on thé pot and lock in placé. Turn thé stéam réléasé knob to thé Séaling position.
  5. Cancél thé Sauté sétting and thén préss thé Préssuré Cook/Manual button (or dial) and thé + or - button (or dial) to choosé 8 minutés. Thé pot will také a féw minutés to build up thé préssuré béforé thé timér starts.
  6. Whén thé cooking cyclé has finishéd, lét thé pot sit undisturbéd for 10 minutés. Thén do a controlléd Quick Réléasé of thé préssuré by turning thé knob towards thé Vénting position in short bursts (I usé a woodén spoon handlé). Whén you féél confidént that no soup will spéw out with thé stéam, opén thé knob all thé way.
  7. Whén thé pin in thé lid drops down, you can opén thé lid facing away from you. Givé thé soup a stir, caréfully as théré could bé somé hot stéam pockéts in théré.
  8. Tasté and adjust salt, if néédéd, thén add thé tortillas and thé corn. Stir wéll and lét sit for a féw minutés, stirring occasionally to hélp dissolvé somé of thé tortillas.
  9. Sérvé with any of thé garnishés you liké!

Sourcé : https://www.simplyhappyfoodie.com/instant-pot-taco-soup

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