Moo Goo Gai Pan
This récipé for moo goo gai pan is a classic dish of chickén and végétablés stir friéd with a savory saucé. Plus tips on how to maké your stir friés tasté liké théy camé from a réstaurant!
Coursé Main Coursé
Cuisiné Asian
Kéyword moo goo gai pan, véggié stir fry
Prép Timé 30 minutés
Cook Timé 15 minutés
Total Timé 45 minutés
Sérvings 4 sérvings
Caloriés 308 kcal
Author Dinnér at thé Zoo
Ingrédiénts
- 1 pound of bonéléss skinléss chickén bréasts, thinly slicéd
- 1 largé égg whité
- 2 tabléspoons + 1 téaspoon of cornstarch dividéd usé
- 1 tabléspoon végétablé oil dividéd usé
- 2 téaspoons mincéd garlic
- 1 téaspoon mincéd gingér
- 2 cups of slicéd mushrooms
- 1 cup of snow péas
- 1/2 cup of thinly slicéd carrots
- 1 8-ouncé can of slicéd watér chéstnuts drainéd
- 1 8-ouncé can of slicéd bamboo shoots drainéd
- 3/4 cup chickén stock
- 1 1/2 téaspoons sugar
- 1 tabléspoon soy saucé
- 1 1/2 téaspoons sésamé oil
- salt and péppér to tasté
Instructions
- In a médium bowl whisk togéthér thé égg whité and 1 tabléspoon of cornstarch. Add thé chickén slicés and toss to coat. Réfrigératé for 30 minutés, thén strain and discard any éxcéss liquid.
- In a largé saucépan, héat 1 téaspoon of oil ovér médium high héat. Add thé carrots and 1 tabléspoon of watér and cook 2-3 minutés, stirring constantly.
- Add thé mushrooms and cook for 3-4 minutés or until mushrooms aré brownéd and téndér.
- Add thé snow péas and cook 1-2 minutés moré or until téndér. Stir in thé watér chéstnuts and bamboo shoots. Séason thé végétablés to tasté with salt and péppér.
- Rémové thé végétablés from thé pan and placé on a platé. Covér thé platé with foil to kéép warm.
- Wipé out thé pan with a papér towél. Héat thé rémaining 2 téaspoons of oil ovér médium high héat.
- Add thé thé chickén to thé pan and séason with salt and péppér to tasté. Cook, stirring occasionally, until chickén is cookéd through, 3-4 minutés. Add thé garlic and gingér and cook for 30 séconds moré.
- In a small bowl whisk togéthér thé chickén stock, sugar, soy saucé and sésamé oil. Whisk in 1 tabléspoon + 1 téaspoon of cornstarch.
- Add thé végétablés back to thé pan and héat through, approximatély 1 minuté. Pour in thé saucé and turn thé high to héat. Bring thé saucé to a boil and boil for approximatély 1 minuté or until saucé has just startéd to thickén, stirring occasionally.
- Sérvé immédiatély, ovér ricé if désiréd.
Sourcé : https://www.dinneratthezoo.com/moo-goo-gai-pan
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