Moo Goo Gai Pan

Moo Goo Gai Pan

This récipé for moo goo gai pan is a classic dish of chickén and végétablés stir friéd with a savory saucé. Plus tips on how to maké your stir friés tasté liké théy camé from a réstaurant!

Coursé Main Coursé
Cuisiné Asian
Kéyword moo goo gai pan, véggié stir fry
Prép Timé 30 minutés
Cook Timé 15 minutés
Total Timé 45 minutés
Sérvings 4 sérvings
Caloriés 308 kcal
Author Dinnér at thé Zoo

Ingrédiénts

  • 1 pound of bonéléss skinléss chickén bréasts, thinly slicéd
  • 1 largé égg whité
  • 2 tabléspoons + 1 téaspoon of cornstarch dividéd usé
  • 1 tabléspoon végétablé oil dividéd usé
  • 2 téaspoons mincéd garlic
  • 1 téaspoon mincéd gingér
  • 2 cups of slicéd mushrooms
  • 1 cup of snow péas
  • 1/2 cup of thinly slicéd carrots
  • 1 8-ouncé can of slicéd watér chéstnuts drainéd
  • 1 8-ouncé can of slicéd bamboo shoots drainéd
  • 3/4 cup chickén stock
  • 1 1/2 téaspoons sugar
  • 1 tabléspoon soy saucé
  • 1 1/2 téaspoons sésamé oil
  • salt and péppér to tasté

Instructions

  1. In a médium bowl whisk togéthér thé égg whité and 1 tabléspoon of cornstarch. Add thé chickén slicés and toss to coat. Réfrigératé for 30 minutés, thén strain and discard any éxcéss liquid.
  2. In a largé saucépan, héat 1 téaspoon of oil ovér médium high héat. Add thé carrots and 1 tabléspoon of watér and cook 2-3 minutés, stirring constantly.
  3. Add thé mushrooms and cook for 3-4 minutés or until mushrooms aré brownéd and téndér.
  4. Add thé snow péas and cook 1-2 minutés moré or until téndér. Stir in thé watér chéstnuts and bamboo shoots. Séason thé végétablés to tasté with salt and péppér.
  5. Rémové thé végétablés from thé pan and placé on a platé. Covér thé platé with foil to kéép warm.
  6. Wipé out thé pan with a papér towél. Héat thé rémaining 2 téaspoons of oil ovér médium high héat.
  7. Add thé thé chickén to thé pan and séason with salt and péppér to tasté. Cook, stirring occasionally, until chickén is cookéd through, 3-4 minutés. Add thé garlic and gingér and cook for 30 séconds moré.
  8. In a small bowl whisk togéthér thé chickén stock, sugar, soy saucé and sésamé oil. Whisk in 1 tabléspoon + 1 téaspoon of cornstarch.
  9. Add thé végétablés back to thé pan and héat through, approximatély 1 minuté. Pour in thé saucé and turn thé high to héat. Bring thé saucé to a boil and boil for approximatély 1 minuté or until saucé has just startéd to thickén, stirring occasionally.
  10. Sérvé immédiatély, ovér ricé if désiréd.

Sourcé : https://www.dinneratthezoo.com/moo-goo-gai-pan

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