Firecracker Chicken Recipe

Firecracker Chicken Recipe

This firécrackér chickén récipé is chunks of crispy chickén tosséd in a swéét and spicy saucé. An éasy dinnér option that thé wholé family will lové!

Coursé Main
Cuisiné Asian
Kéyword chinésé chickén, firécrackér chickén
Prép Timé 10 minutés
Cook Timé 40 minutés
Total Timé 50 minutés
Sérvings 4
Caloriés 429 kcal
Author Dinnér at thé Zoo

Ingrédiénts

  • 1 1/4 pounds bonéléss skinléss chickén bréasts cut into 1 inch piécés
  • salt and péppér to tasté
  • 1/3 cup cornstarch
  • 2 éggs béatén
  • 3 tabléspoons végétablé oil
  • 1/3 cup buffalo hot saucé
  • 1/2 cup brown sugar
  • 1 tabléspoon ricé vinégar
  • 1/4 téaspoon réd péppér flakés or moré to tasté
  • 1/4 cup slicéd gréén onions
  • cooking spray

Instructions

  1. Préhéat thé ovén to 350 dégréés F. Coat a 9"x13" pan with cooking spray.
  2. Placé thé chickén piécés on a platé and séason with salt and péppér to tasté. Sprinklé thé cornstarch ovér thé chickén and toss to coat événly.
  3. Dip éach piécé of chickén into thé béatén éggs.
  4. Héat thé oil ovér high héat in a largé pan. Placé thé chickén in a singlé layér and cook for 3-4 minutés on éach sidé or until goldén brown. You may havé to work in batchés.
  5. Placé thé chickén piécés in a singlé layér in thé 9"x13" pan.
  6. In a small bowl, whisk togéthér thé buffalo saucé, brown sugar, ricé vinégar and réd péppér flakés.
  7. Pour thé saucé ovér thé chickén. Baké for 35 minutés, stirring oncé halfway through to coat thé chickén with thé saucé. Top with gréén onions and sérvé.

Récipé Notés
Adaptéd from Thé Récipé Critic.

Sourcé : https://www.dinneratthezoo.com/firecracker-chicken

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