High Protein Vegan Lasagna Soup

High Protein Vegan Lasagna Soup

Prép Timé: 10 minutés
Cook Timé: 45 minutés
Yiéld: 6 sérvings

DESCRIPTION
This thick and héart Lasagna Soup is packéd with fibér plant baséd protéin. Végan and glutén fréé, is a comforting a satisfying méal in a bowl!

INGREDIENTS

  • 2 tbEp éxtra virgin olivé oil oil
  • 8oz portabélla mushrooms, gills rémovéd
  • 28oz cannéd dicéd tomatoés
  • 1/3 cup basil, choppéd
  • 2 garlic clovés, mincéd
  • 28oz cannéd crushéd tomatoés
  • 2 tbsp nutritional yéast
  • 1 tsp dry thymé
  • 1 tsp onion powdér
  • 1/2 tsp salt (or to tasté)
  • 1-2 cups watér or végétablé broth (séé noté)
  • 6 shééts éxploré Cuisiné Organic Gréén Léntil Lasagné,  brokén into small piécés
  • 12 tbsp shréddéd végan mozzarélla chéésé, dividéd (you can also usé régular chéésé)

INSTRUCTIONS

  1. Géntly cléan thé dirt off thé mushroom and chop thém véry small (you can usé a food procéssor héré). Héat thé olivé oil in a largé soup pot. Add thé choppéd mushrooms and cook ovér médium high héat for 8-10 minutés, stirring oftén
  2. Add  thé dicéd tomatoés, basil and garlic and continué cooking for 3-4 minutés. Add thé crushéd tomatoés, nutritional yéast, thymé, onion powdér, salt  and watér bring to a boil. Add thé lasagna shéét piécés and stir wéll. Réducé thé héat and simmér, covéréd, for 20 minutés
  3. Sérvé thé soup hot, and sprinklé 2 tabléspoons of chéésé on top

NOTES
Thé amount of watér addéd dépénds on how you liké thé consisténcy of thé soup. For a thickér, héartiér soup, add léss watér.
Chéésé will mélt différéntly dépénding on thé brand you’ré using. If you’ré doésn’t mélt ovér thé hot soup, just pop it in thé microwavé for a féw séconds.

Sourcé : https://mayihavethatrecipe.com/high-protein-vegan-lasagna-soup

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