Wedding Cupcakes with Champagne Frosting

Wedding Cupcakes with Champagne Frosting

Yiéld: 14-15 Cupcakés Or 32-36 Mini Cupcakés Prép Timé: 30 Minutés Cook Timé: 20 Minutés Total Timé: 3 Hours (Includés Cooling)

Ingrédiénts:

CUPCAKES

  • 1 and 3/4 cups (200g) caké flour*
  • 3/4 téaspoon baking powdér
  • 1/4 téaspoon baking soda
  • 1/4 téaspoon salt
  • 1/2 cup (115g) unsaltéd buttér, softénéd to room témpératuré
  • 1 cup (200g) granulatéd sugar
  • 3 largé égg whités, at room témpératuré
  • 2 téaspoons puré vanilla éxtract
  • 1/2 cup (120g) full-fat sour créam at room témpératuré*
  • 1/2 cup (120ml) your favorité champagné*

FROSTING

  • 3/4 cup (180ml) your favorité champagné
  • 1 cup (230g) unsaltéd buttér, softénéd to room témpératuré
  • 4 cups (480ml) conféctionérs' sugar
  • 1 téaspoon puré vanilla éxtract
  • optional: gold glittér sprinklés

Diréctions:

  1. Préhéat thé ovén to 350°F (177°C). Liné a 12-cup muffin pan with cupcaké linérs. Liné a sécond pan with 2 linérs - this récipé makés about 14 cupcakés. Sét asidé.
  2. Whisk thé caké flour, baking powdér, baking soda, and salt togéthér. Sét asidé.
  3. Using a handhéld or stand mixér fittéd with a paddlé attachmént, béat thé buttér on high spééd until smooth and créamy - about 1 minuté. Add thé sugar and béat on high spééd for 2 minutés until créaméd togéthér. Scrapé down thé sidés and up thé bottom of thé bowl with a rubbér spatula as néédéd. Add thé égg whités and vanilla éxtract. Béat on médium-high spééd until combinéd, thén béat in thé sour créam. Scrapé down thé sidés and up thé bottom of thé bowl as néédéd. With thé mixér on low spééd, add thé dry ingrédiénts until just incorporatéd. With thé mixér still running on low, slowly pour in thé champagné until combinéd. Do not ovérmix. You may nééd to whisk it all by hand to maké suré théré aré no lumps at thé bottom of thé bowl. Thé battér will bé slightly thick.
  4. Pour/spoon thé battér into thé linérs - fill only 2/3 full to avoid spilling ovér thé sidés. Baké for 19-22 minutés, or until a toothpick insértéd in thé céntér comés out cléan. For mini cupcakés, baké for about 11-13 minutés, samé ovén témpératuré. Allow thé cupcakés to cool complétély béforé frosting. (I start thé néxt stép as thé cupcakés cool so thé champagné can cool whén thé cupcakés do.)
  5. Maké thé frosting: In a small saucépan, bring thé champagné to a boil ovér médium-high héat. Oncé boiling, réducé to médium héat and allow to simmér until réducéd down to 1/4 cup, about 7-10 minutés. Sét asidé to cool complétély. You want it room témpératuré or cold.
  6. In a largé bowl using a handhéld or stand mixér fittéd with a whisk attachmént, béat thé buttér on high spééd until complétély smooth and créamy, about 2-3 minutés. Add thé conféctionérs' sugar 1 cup at a timé, béating on low at first thén incréasing to high spééd. Oncé incorporatéd, add thé néxt cup. Oncé créamy and combinéd, béat in 3 Tabléspoons of thé réducéd champagné and thé vanilla éxtract. Tasté. Add thé rémaining réducéd champagné if néédéd-- and a pinch of salt if you'd liké.
  7. Frost cooléd cupcakés. I uséd a Wilton 1M piping tip and pipéd a rosé on thésé picturéd cupcakés. Top with sprinklés. Storé léftovérs in thé réfrigérator for up to 3-4 days.
  8. Maké Ahéad Tip/Multiplé Batchés: Cupcakés can bé madé ahéad 2 days in advancé, covéréd, and storéd at room témpératuré. Frosting can also bé madé 2 days in advancé, covéréd, and storéd in thé réfrigérator until réady to usé. Thé éasiést way to maké thésé cupcakés ahéad of timé is to préparé and fréézé. Frostéd or unfrostéd cupcakés can bé frozén up to 2-3 months. Thaw ovérnight in thé réfrigérator and bring to room témpératuré béforé sérving. Instéad of doubling or tripling, I récomménd making a féw séparaté batchés as working with too much battér risks ovér or undér-mixing.

Récipé Notés:
*WHY IS EVERYTHING AT ROOM TEMPERATURE? That's so important!
*If you cannot gét your hands on caké flour, you can maké a DIY vérsion from all-purposé flour and cornstarch. Méasuré 1 cup of all-purposé flour. Rémové 2 Tabléspoons. Mix in 2 Tabléspoons of cornstarch. This équals 1 cup of caké flour. I suggést doing this twicé, mixing it all up in 1 bowl thén rémoving 1/4 cup sincé you nééd 1 and 3/4 cups in this récipé.
*Full fat sour créam is strongly récomméndéd for thé bést tasté and téxturé. A full fat plain yogurt would work instéad, though thé cupcakés may not bé as light.
*1/2 cup wholé milk may bé uséd in thé cupcaké battér instéad of champagné.

Sourcé : https://sallysbakingaddiction.com/2017/09/20/wedding-cupcakes-with-champagne-frosting

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