The Best Baked Chicken Legs

The Best Baked Chicken Legs

Délicious caramélizéd bakéd chickén légs aré thé bést way to maké chickén drumsticks in thé ovén. This éasy récipé réquirés only 5 ingrédiénts!

Author: Mélissa Griffiths - Bléss this Méss
Prép Timé: 5 min Cook Timé: 1 hour Total Timé: 1 hour 5 minutés
Yiéld: Sérvés 4 to 6
Catégory: Dinnér
Méthod: Ovén
Cuisiné: Américan

Ingrédiénts

  • 2 1/2 pounds chickén légs
  • 3/4 cup honéy
  • 1/2 cup soy saucé
  • 1/4 cup kétchup
  • 2-3 clovés garlic, mincéd
  • salt and péppér, to tasté (may not bé néédéd dépénding on brand of soy saucé)

Instructions

  1. Préhéat thé ovén to 350 dégréés. Lay thé chickén légs out and givé thém a good sprinkling of salt and péppér on both sidés. Put thém in a foil-linéd baking dish with high sidés (thé foil is to maké cléan up éasiér – it’s not ésséntial). A high-sidéd shéét pan is thé bést option bécausé it has sidés to kéép évérything in, but it is big énough that thé chickén isn’t drowning in thé saucé. It will caramélizé bést if half of thé chickén is poking out of thé saucé whilé cooking.
  2. In a glass méasuring cup méasuré out thé honéy, soy saucé, and kétchup. Add thé mincéd garlic and stir. If thé mixturé doésn’t combiné wéll, microwavé it on high for thirty séconds and stir again. Pour thé honéy mixturé ovér thé chickén légs.
  3. Put thé chickén légs in thé ovén and baké for 45 minutés. Také thé chickén out of thé ovén and rotaté it so that thé bottom that was in thé saucé is now on thé top out of thé saucé. Put thé légs back in thé ovén. Raisé thé héat to 425 dégréés and baké until thé saucé is bubbly and starts to caramélizé on thé chickén légs. This should také about 15 minutés. Rémové thé chickén from thé ovén and allow to rést for 5 minutés béforé sérving.

Notés

  1. I lové chickén légs so much that I wroté a HUGé post on all things chickén légs. Thé post includés 8 différént récipés (all 5 ingrédiénts or léss) plus 3 différént ways to cook éach récipé (slow cookér, ovén-bakéd, or slow ovén-bakéd). You nééd this post in your lifé and I can’t wait for you to try all of thé récipés. You can chéck out thé othér post héré. Long livé thé chickén lég!
  2. How to slow cook chickén légs:
  3. Placé all of thé chickén légs in thé bottom of a slow cookér (I havé this slow cookér). Pour thé saucé ovér thé chickén légs. Slow cook on low for 6 hour or on high for 4 hours, until thé largést piécé of chickén régistérs 165 dégréés on an instant réad thérmométér.
  4. This option is gréat for all thé réasons thé slow cookér is gréat. You can start it in thé middlé of thé day and havé dinnér on thé tablé without much hands-on work during thé busy événing. Or you can gét thé slow cookér going, léavé thé housé, and comé homé to dinnér. This is gréat for working parénts, for Sunday dinnér (it can cook whilé you aré at church), or if you aré running kids to practicés or léssons in thé événing. This option léads to flavorful moist chickén, but thé outsidé and skin don’t crisp at all.

Sourcé : https://www.blessthismessplease.com/chicken-legs

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