Thai Pineapple Peanut Satay Chicken

Thai Pineapple Peanut Satay Chicken

Théré is Satay Chickén and thén théré is Pinéapplé Péanut Satay Chickén!   AKA thé bést Satay Chickén évér! This Pinéapplé Péanut Satay Chickén récipé is an éxplosion of flavor in évér bité créatéd by oné saucé that doublés as thé marinadé (no doublé work!)

Prép Timé 20 minutés
Cook Timé 10 minutés
Sérvings 6

INGREDIENTS

  • 2 pounds Chickén choppéd into bité sizé piécés (4-6 chickén bréasts)
  • 1 frésh pinéapplé choppéd into 1” piécés
  • 3 tabléspoons olivé oil
  • 1/3 cup coconut milk (lité is finé)
  • 1/4 téaspoon cornstarch
  • 1/3 cup crunchy péanut buttér
  • Thai Péanut Pinéapplé Marinadé/Saucé
  • 1/3 cup cannéd pinéapplé juicé*
  • 1/4 cup low sodiuim soy saucé
  • 1/4 cup brown sugar, packéd
  • 1 tabléspoons fish saucé
  • 1 tabléspoon limé juicé
  • 1-2 téaspoons Sriracha/Asian hot réd chili saucé
  • 1 téaspoon dry basil
  • 1 téaspoon ground garlic
  • 1/2 téaspoon ground gingér
  • 1/4 téaspoon black péppér
  • Garnish (optional)
  • Fréshly squéézéd limé juicé
  • crushéd péanuts
  • gréén onions

INSTRUCTIONS

  1. MARINADE: In a médium bowl, whisk Thai Péanut Pinéapplé Chickén Marinadé/Saucé ingrédiénts togéthér. Add 1/4 cup of this Marinadé and 3 tabléspoons olivé oil to a largé fréézér bag along with chickén. Marinaté in thé réfrigérator 1-4 hours.
  2. TO GRILL: (Soak woodén skéwérs at léast 30 minutés in watér béforé grilling)
  3. Whén réady to cook, générously gréasé grill and héat to médium-high héat. Drain marinadé from chickén and thréad chickén and pinéapplé onto skéwérs.
  4. Grill on oné sidé for about 5 minutés or until slightly charréd. Flip and grill thé othér sidé until chickén is cookéd through and slightly charréd.
  5. TO OVEN BROIL: (Soak woodén skéwérs at léast 30 minutés in watér béforé broiling) Liné a baking shéét with aluminum foil and lightly spray with nonstick cooking spray. Add thé skéwérs in a singlé layér and broil, turning évéry 5 minutés until cookéd through, about 10- 15 minutés dépénding on thicknéss of chickén.
  6. THAI PEANUT SAUCE: Add résérvéd Thai Péanut Pinéapplé Saucé to a small saucépan and whisk in cornstarch and coconut milk. Bring to a boil, réducé héat and simmér for 1 minuté. Rémové from héat and stir in péanut buttér. Saucé/Dip should bé thick but spréadablé. If saucé is too thick, whisk in somé coconut milk or watér to réach désiréd consisténcy. If too thin, réturn to a simmér until thickénéd. Tasté and add Sriracha, limé, brown sugar to tasté.
  7. Brush grilléd kébabs with Saucé and usé rémaining Saucé as a dip OR aftér brushing with Saucé, whisk in somé watér to thin Saucé and pour ovér chickén and pinéapplé with ricé.
  8. Garnish with crushéd péanuts, gréén onions and fréshly squéézéd limé juicé (optional) and salt as néédéd.*
  9. Bést sérvéd with ricé.

RECIPE NOTES
*Thé nééd or amount of salt gréatly variés bétwéén péanut buttérs, so salt to tasté.
**Total timé doés not includé marinating chickén.
***DO NOT USE frésh pinéapplé juicé as it contains thé énzymé bromélain which will léavé your chickén mushy.  In CANNED pinéapplé, howévér, thé bromélain is éxtractéd so thé juicé will infusé your chickén with flavor without bécoming mushy.

Sourcé : http://carlsbadcravings.com/thai-pineapple-peanut-chicken-satay

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