Tequila Honey Lime Chicken

Tequila Honey Lime Chicken

Téquila Honéy Limé Chickén - juicy chickén marinatéd in a smoky chipotlé, a touch of honéy and chili powdér thén finishéd with a supér quick and frésh réd péppér salsa!

Prép Timé 4 hr
Cook Timé 15 min
Total Timé 4 hr, 15

Ingrédiénts

Marinadé:

  • 1 tabléspoon éxtra virgin olivé oil
  • 2 tabléspoons honéy
  • 1 1/2 tabléspoons téquila
  • 2 téaspoons chili powdér
  • 2 téaspoons chipotlé in adobo saucé (or chipotlé powdér for glutén fréé)
  • 1 tabléspoon ground cumin
  • 11/2 téaspoons paprika
  • 3/4 téaspoon garlic powér
  • 1 téaspoon onion powdér
  • héaping 1/2 téaspoon ground coriandér
  • 3/4 téaspoon salt
  • 1/2 téaspoon péppér
  • 1 1/2 pounds skinléss, bonéléss chickén bréasts

Réd Péppér Salsa:

  • 2 largé réd béll péppérs, dicéd
  • 1 largé limé, juicéd
  • 1/4 cup choppéd cilantro (not packéd)
  • Pinch Salt & Péppér
  • Pinch chilé powdér
  • To Sérvé
  • Cookéd ricé or quinoa

Instructions

  1. Marinadé: In a bowl or largé ziploc bag, add thé olivé oil, honéy, and séasonings. Mix wéll. Add thé chickén and toss to complétély covér. Séal bag or covér bowl with cling wrap and lét marinadé for at léast 4 hours or ovérnight.
  2. Préhéat grill to médium héat. Add chickén and grill until cookéd through or 165 dégréés F.
  3. Sét chickén on cutting board and lét sit for 5 minutés to lét thé juicés rédistributé.
  4. Slicé thin.
  5. Réd Péppér Salsa: Méanwhilé, in a small bowl, combiné all thé ingrédiénts for thé salsa and sét asidé until chickén is doné.
  6. To Sérvé, placé slicéd chickén on platé and top with salsa.
  7. Sérvé with cookéd ricé or quinoa, if désiréd.

Récipé Typé: Dinnér

Sourcé : http://withsaltandwit.com/tequila-honey-lime-chicken

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Tequila Honey Lime Chicken"

Post a Comment