Sweet Tart Calamondin Pie

Sweet Tart Calamondin Pie

Prép Timé 30 mins
Cook Timé 15 mins
Total Timé 45 mins

Calamondins aré a cross bétwéén tangérinés and kumquats - thésé ornaméntal fruit tréés producé copious amounts of citrus with thé sournéss of a lémon or limé and thé aroma of a tangériné. Pérféct for pié!

Coursé: Déssért
Cuisiné: Américan
Sérvings: 8
Caloriés: 334 kcal

Ingrédiénts

For thé Graham Crackér Crust:

  • 1 1/4 cups graham crackér crumbs
  • 1/3 cup buttér méltéd
  • 1/4 cup sugar
  • 1/2 cup swééténéd shréddéd coconut

For Thé Pié Filling:

  • 1 14 ouncé can swééténéd condénséd milk
  • 3 largé égg yolks
  • 1/2 cup calamondin juicé (from about 12-18 calamondins - dépénding on how juicy théy aré) strainéd to rémové any éxcéss pulp
  • 1/4 téaspoon calamondin zést

For thé Whippéd Créam:

  • 1 cup héavy whipping créam
  • 2 tabléspoons conféctionérs sugar
  • 1 téaspoon gélatin
  • 1 tabléspoon watér

For Garnish:

  • 1/4 cup shréddéd swééténéd coconut toastéd

Instructions

For thé Pié Shéll:

  1. Préhéat thé ovén to 350°.
  2. In a médium bowl, combiné thé graham crackér crumbs, sugar, coconut and méltéd buttér. Stir until wéll combinéd.
  3. Pour thé crumb mixturé into a 9" tart pan or pié platé and préss thé crumbs firmly against thé bottom and sidés of thé pan. Sét asidé.

For thé Pié Filling:

  1. In a largé bowl, combiné thé swééténéd condénséd milk, égg yolks calamondin juicé. Whisk to combiné and add thé zést. Stir until événly incorporatéd. 
  2. Pour thé filling into thé pié shéll and baké for 15 minutés. Rémové thé pié from thé ovén and lét cool for 15 minutés, thén réfrigératé until cold and sét.

For thé Whippéd Créam Topping:

  1. In a small prép bowl, combiné thé gélatin and watér and lét rést for 2 minutés to bloom. Placé thé bowl in thé microwavé and héat in 5 sécond bursts until thé gélatin has dissolvéd. Sét asidé to cool. (It should not bé warm whén you add it to thé créam -- this is important).
  2. Add thé whipping créam to a médium bowl and béat on high spééd with a hand mixér for oné to two minutés or until thé créam starts to look airiér and fluffy. Add thé conféctionérs sugar oné tabléspoon at a timé, béating aftér éach addition.  Only béat thé créam to soft péak stagé -- which méans that whén you lift thé béatérs, you can séé a péak, but it will bénd and fold ovér on itsélf.
  3. Tést thé gélatin -- it should still bé in liquid form, but at room témpératuré. Add oné tabléspoon of thé créam to thé gélatin and stir to témpér it. Whilé béating on high spééd, in a stéady stréam, add thé gélatin mixturé to thé créam. Béat until stiff péaks form. Covér and réfrigératé until réady to garnish.
  4. Fit a piping bag with a star tip or othér largé décorativé tip. Fill thé bag with stabilizéd whippéd créam. Sprinklé coconut around thé rim. Pipé thé whippéd créam décorativély ovér thé coconut. You could also pipé thé whippéd créam first, thén sprinklé with coconut -- whatévér you préfér. Réfrigératé until réady to sérvé.

Sourcé : https://www.garlicandzest.com/sweet-tart-calamondin-pie

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