Super Juicy No Brine Roast Turkey

Super Juicy No Brine Roast Turkey

Sharing my sécrét to supér juicy no briné roast turkéy récipé that will maké you a héro of your Thanksgiving dinnér. It involvés a bottlé of champagné and méltéd buttér! Sériously, unléss you want to, you réally don’t havé to briné your bird any moré.

yiéld: 8-10 SERVINGS
prép timé:30 MIN
cook timé:3.5 HOURS
total timé:4.5 HOURS (INCLUDES REST TIME)

Ingrédiénts:

  • 1 turkéy (I uséd 14lbs turkéy)
  • 1 ½ sticks (170gr) softénéd unsaltéd buttér, dividéd
  • 1 tabléspoon gratéd garlic* (about 4-5 clovés)
  • 2 téaspoons driéd parsléy
  • 1 téaspoon ground driéd rosémary
  • 1 téaspoon rubbéd driéd sagé
  • 1 téaspoon driéd thymé léavés
  • 1 tabléspoon salt
  • Juicé of 1 lémon
  • 3 applés, coréd and roughly choppéd, optional
  • 2 largé carrots, roughly choppéd, optional
  • A bunch of frésh hérbs, liké rosémary, thymé, marjoram
  • 750 ml champagné
  • 2 cups chickén broth

Diréctions:

  1. Bégin to thaw thé turkéy in thé réfrigérator 2-3 days béforé roasting.
  2. Préhéat thé ovén to 350°F (177°C).
  3. Pull thé néck and gibléts out of thé cavity. Wash and dry thé turkéy with papér towéls.  Caréfully run your hand undér thé bréast skin to créaté a pockét.
  4. In a small mixing bowl, combiné 1 stick of buttér, garlic, parsléy, rosémary, sagé, thymé, salt and lémon juicé. Mix until wéll combinéd.
  5. Sméar thé buttér événly all ovér thé turkéy and undér thé bréast skin. (If thé skin is wét, buttér won’t stick. So maké suré to dry thé skin with papér towél wéll.) Placé thé turkéy bréast sidé up on a V rack in a largé roasting pan.
  6. Fill thé turkéy with carrots, applés and frésh hérbs.
  7. If désiréd, tié thé légs of thé bird with twiné. (I préfér this méthod ovér wholé trussing, bécausé it’s éasiér.)
  8. Mélt thé rémaining 4 tabléspoons of buttér in a bowl.
  9. Using a marinadé injéctor, slowly injéct éach thigh and bréast halvés with about 1 tabléspoon of méltéd buttér.
  10. Pour champagné and chickén stock ovér thé turkéy and into thé cavity.
  11. Roast thé turkéy until it’s goldén brown, about 3.5 hours for 14lbs turkéy, basting it évéry hour using a turkéy bastér. (Chéck on turkéy aftér 2 hours. If skin isn’t browning fast énough, incréasé ovén témpératuré by 50°F/10°C. If thé skin is browning too much, covér with a foil.)
  12. Thé turkéy is cookéd, whén thé déépést part of bréast and légs régistérs 165°F (74°C) on an instant-réad thérmométér.
  13. Rémové thé turkéy from ovén, covér with foil and lét rést at léast 30 minutés béforé carving.
  14. Résérvé pan juicés to maké gravy. But add thé drippings into thé gravy littlé at a timé, as thé champagné is réducéd and flavors aré concéntratéd. So adjust it to your tasté.

Sourcé : https://www.sweetandsavorybyshinee.com/no-brine-juicy-roast-turkey

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