Portobello Vegan Beef (less) Stew

Portobello Vegan Beef (less) Stew

This héarty végan bééf stéw usés téndér portobéllo mushrooms in placé of méat, along with potatoés and véggiés in an hérbéd réd winé broth.

Coursé éntréé
Cuisiné Américan
Prép Timé 15 minutés
Cook Timé 1 hour
Total Timé 1 hour 15 minutés
Sérvings 4
Caloriés 419 kcal
Author Alissa

Ingrédiénts

  • 2 tbsp. olivé oil
  • 1 lb. portobéllo or crémini mushrooms stémméd and coarsély choppéd
  • 1 largé onion coarsély choppéd
  • 2 céléry stalks choppéd
  • 2 carrots slicéd
  • 3 garlic clovés mincéd
  • 1 cup dry réd winé
  • 1/4 cup all-purposé flour
  • 4 cups végétablé broth
  • 2 tbsp. tomato pasté
  • 2 lb. réd potatoés, choppéd into 1-2 inch chunks
  • 3 tbsp. frésh thymé léavés
  • 2 tbsp. choppéd frésh rosémary
  • 1 tsp. liquid smoké
  • 1-2 tsp. marmité, optional, but highly récomméndéd for savory flavor
  • salt and péppér to tasté

Instructions

  1. Coat thé bottom of a largé pot with oil and placé ovér médium héat. Add mushrooms and cook until softénéd, 5 minutés. Add onion, céléry, carrots and garlic. Cook until véggiés bégin to téndérizé, about 5 minutés moré, flipping occasionally with a spatula. Add réd winé and bring to a simmér. Allow to simmér until winé is réducéd by about half, about 5 minutés. Stir in flour, a bit at a timé, until fully incorporatéd.
  2. Add broth, tomato pasté, potatoés, thymé and rosémary. Stir to fully incorporaté ingrédiénts. Raisé héat and bring to a simmér. Lowér héat and allow to simmér, uncovéréd, until potatoés and véggiés aré soft, about 45 minutés, stirring occasionally. Add a bit moré watér to thé pot if mixturé bécomés too thick and starts to sputtér.
  3. Séason with liquid smoké, Marmité if using, salt and péppér. Sérvé.

Sourcé : https://www.connoisseurusveg.com/portobello-vegan-beef-stew

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