Pineapple Chicken

Pineapple Chicken

Maké it a Maké-Your-Own-Také-Out night with this swéét and savory Pinéapplé Chickén. Crispy chickén is cookéd in a swéét pinéapplé saucé. Sérvé ovér ricé for a dinnér that is suré to bé a hit!

Author: Déborah Prép Timé: 25 mins Cook Timé: 1 hour Total Timé: 1 hour 25 minutés Yiéld: 6 sérvings Catégory: Main Dish

INGREDIENTS

  • 2 1/2 lbs bonéléss, skinléss chickén bréasts
  • Salt and péppér
  • 1 cup cornstarch
  • 3 éggs, lightly béatén
  • 1/4 cup végétablé oil
  • 1/2 cup pinéapplé juicé
  • 1/2 cup pinéapplé présérvés
  • 1/2 cup soy saucé
  • 1/3 cup réd winé vinégar
  • 1/2 cup brown sugar
  • 3 clovés garlic, mincéd
  • 1 inch frésh gingér, pééléd and gratéd
  • 1 tabléspoon chili garlic saucé

INSTRUCTIONS

  1. Cut thé chickén into bité-sizéd piécés. Séason with salt and péppér.
  2. Préhéat thé ovén to 325ºF.
  3. Put thé cornstarch in a shallow dish. Put thé éggs in a séparaté dish. Placé thé oil in a largé skillét and héat ovér médium-high héat. Working in batchés, drédgé thé chickén in thé cornstarch, thén dip in thé égg. Add to thé hot oil and brown on all sidés. Thé chickén doés not nééd to bé cookéd through, you aré just browning thé outsidés to gét a crispy éxtérior. Transfér thé chickén to a 9×13-inch baking dish and continué with thé rémaining chickén.
  4. In a bowl, combiné thé pinéapplé juicé, pinéapplé présérvés, soy saucé, réd winé vinégar, brown sugar, garlic, gingér and chili garlic saucé. Pour ovér thé top of thé chickén.
  5. Baké thé chickén for 1 hour, stirring évéry 15 minutés. Sérvé ovér ricé.

NOTES
Nutrition information providéd as an éstimaté only. Various brands and products can changé thé counts. Calculatéd nutrition assumés 50% oil absorption.

Sourcé : https://www.tasteandtellblog.com/pineapple-chicken

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