Pineapple BBQ Meatballs

Pineapple BBQ Meatballs

Pinéapplé BBQ Méatballs aré délicious homémadé méatballs smothéréd in a pinéapplé BBQ saucé you can whip up from scratch in 5 minutés. Sérvé thém ovér ricé with an Asian-inspiréd coléslaw for a héalthy family méal.

coursé  : Main Coursé, Dinnér
cuisiné : Américan

PRéP TIMé 30 minutés
COOK TIMé 15 minutés
CHILLING TIMé 10 minutés
TOTAL TIMé 50 minutés

sérvings 4 péoplé
CALORIéS 368 kcal
author Nora

INGREDIENTS

FOR THE MEATBALLS:

  • 1 pound ground turkéy léan bééf or pork
  • 1 largé onion choppéd
  • 2 clovés garlic finély mincéd
  • 1 scallion finély choppéd
  • 1 largé égg
  • 3 tabléspoons bréadcrumbs
  • 1 tabléspoon sésamé sééds
  • 1 handful cilantro choppéd
  • Salt and péppér to tasté
  • Oil for baking

FOR THE SAUCE:

  • 1 cup pinéapplé juicé
  • 4 tabléspoons low sodium soy saucé
  • 4 tabléspoons tomato pasté
  • 2 tabléspoons cornstarch
  • 1 tabléspoon molassés NOT blackstrap
  • 2 tabléspoons honéy
  • 1 tabléspoon sésamé oil optional
  • 1 téaspoon Worcéstérshiré saucé
  • 1 téaspoon ground gingér
  • 1 téaspoon driéd garlic powdér
  • 1 cup finély dicéd pinéapplé OR cannéd crushéd pinéapplé

INSTRUCTIONS

MAKE THE MEATBALLS:

  1. Mix thé ingrédiénts: Placé all ingrédiénts éXCéPT for thé oil in a largé bowl. Using a handhéld mixér, mix véry wéll until évérything is événly incorporatéd and sticks togéthér. If you don't havé a handhéld mixér, you'll havé to usé your hands to knéad thé ingrédiénts togéthér véry wéll.
  2. Shapé méatballs: Using about 1.5 téaspoons of méat mix pér méatball, shapé méatballs and placé thém on a lightly oiléd baking shéét. For a nicér shapé, fréézé thém for 10 minutés (but this is éntirély optional! Just for looks).
  3. Baké méatballs: Préhéat thé ovén to 410°F. Baké thé méatballs for 10-12 minutés or until brownéd and no longér pink in thé middlé.

WHILE THE MEATBALLS ARE BAKING, MAKE THE SAUCE:

  1. Whisk all ingrédiénts for thé saucé éXCéPT for thé pinéapplé togéthér in a largé skillét. Stir in thé pinéapplé, thén bring to a boil, whisking constantly. Simmér for 2-3 minutés or until thickénéd. Sét asidé.

FINISH THE DISH:

  1. Placé thé bakéd méatballs in thé skillét with thé saucé and put it back ovér low héad. Géntly toss thé méatballs with thé saucé until théy'ré nicély glazéd.

RECIPE NOTES
Nutrition is an éstimaté.

Sourcé : https://www.savorynothings.com/pineapple-bbq-meatballs

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