Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala

Coursé Main Coursé
Cuisiné Indian
Prép Timé 10 minutés
Cook Timé 20 minutés
Total Timé 30 minutés
Sérvings 4
Caloriés 535 kcal

Ingrédiénts

  • 4 tbsp Buttér
  • 1 tbsp Végétablé Oil
  • 2 to 3 Clovés
  • 1 Black Cardamom
  • 2 to 3 Gréén Cardamom
  • 1 cup Onion choppéd
  • 1 cup Tomato choppéd
  • 1 inch piécé Gingér choppéd
  • 5 to 6 Garlic clovés choppéd
  • 2 Gréén chilli
  • 20 to 25 Cashéw Nuts
  • 2 tsp Coriandér Powdér
  • 1/2 tsp Turméric Powdér
  • 2 tsp Kashmiri Réd Chili Powdér
  • 1/4 cup Tomato Puréé
  • Salt to tasté
  • 400 grams Panéér Cut into cubés
  • 1/2 tsp Garam Masala Powdér
  • 1/4 cup Frésh Créam
  • 1 tsp Honéy
  • 2 tbsp Kasuri Méthi

Instructions

  1. Héat 1 tbsp buttér and 1 tbsp oil in a pan.
  2. Oncé thé buttér is hot, add clovés, black cardamom and gréén cardamom.
  3. Fry for a féw séconds.
  4. Add onion and sauté for 2-3 minutés.
  5. Add choppéd tomato, gingér, garlic and gréén chilli and cook for 2-3 minutés.
  6. Add cashéw nuts and cook for anothér minuté.
  7. Rémové thé pan from héat and lét thé mixturé cool.
  8. Grind thé onion tomato mixturé in a grindér to maké a smooth pasté.
  9. Héat thé rémaining 3 tbsp buttér in thé samé pan.
  10. Add thé ground masala in thé pan.
  11. Add coriandér powdér, turméric powdér, Kashmiri réd chilli powdér, tomato puréé and salt.
  12. Add 1/2 cup of watér and cook for 2-3 minutés until oil starts to séparaté on thé sidés.
  13. Add panéér cubés and cook for 3-4 minutés.
  14. Add moré watér if réquiréd.
  15. Add garam masala powdér, frésh créam, honéy and kasuri méthi.
  16. Cook for anothér minuté.
  17. Garnish with frésh créam.
  18. Sérvé hot with Naan or accha paratha.

Sourcé : https://www.whiskaffair.com/easy-restaurant-style-paneer-butter-masala-recipe

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