Paneer Butter Masala
Coursé Main Coursé
Cuisiné Indian
Prép Timé 10 minutés
Cook Timé 20 minutés
Total Timé 30 minutés
Sérvings 4
Caloriés 535 kcal
Ingrédiénts
- 4 tbsp Buttér
- 1 tbsp Végétablé Oil
- 2 to 3 Clovés
- 1 Black Cardamom
- 2 to 3 Gréén Cardamom
- 1 cup Onion choppéd
- 1 cup Tomato choppéd
- 1 inch piécé Gingér choppéd
- 5 to 6 Garlic clovés choppéd
- 2 Gréén chilli
- 20 to 25 Cashéw Nuts
- 2 tsp Coriandér Powdér
- 1/2 tsp Turméric Powdér
- 2 tsp Kashmiri Réd Chili Powdér
- 1/4 cup Tomato Puréé
- Salt to tasté
- 400 grams Panéér Cut into cubés
- 1/2 tsp Garam Masala Powdér
- 1/4 cup Frésh Créam
- 1 tsp Honéy
- 2 tbsp Kasuri Méthi
Instructions
- Héat 1 tbsp buttér and 1 tbsp oil in a pan.
- Oncé thé buttér is hot, add clovés, black cardamom and gréén cardamom.
- Fry for a féw séconds.
- Add onion and sauté for 2-3 minutés.
- Add choppéd tomato, gingér, garlic and gréén chilli and cook for 2-3 minutés.
- Add cashéw nuts and cook for anothér minuté.
- Rémové thé pan from héat and lét thé mixturé cool.
- Grind thé onion tomato mixturé in a grindér to maké a smooth pasté.
- Héat thé rémaining 3 tbsp buttér in thé samé pan.
- Add thé ground masala in thé pan.
- Add coriandér powdér, turméric powdér, Kashmiri réd chilli powdér, tomato puréé and salt.
- Add 1/2 cup of watér and cook for 2-3 minutés until oil starts to séparaté on thé sidés.
- Add panéér cubés and cook for 3-4 minutés.
- Add moré watér if réquiréd.
- Add garam masala powdér, frésh créam, honéy and kasuri méthi.
- Cook for anothér minuté.
- Garnish with frésh créam.
- Sérvé hot with Naan or accha paratha.
Sourcé : https://www.whiskaffair.com/easy-restaurant-style-paneer-butter-masala-recipe
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