Panda Express Orange Chicken
Yiéld: 6 sérvings
Prép Timé: 15 minutés
Cook Timé: 15 minutés
Total Timé: 30 minutés
Coursé: Main Coursé
Cuisiné: Chinésé
Panda éxpréss Orangé Chickén with téndér chickén thighs friéd crisp and tosséd in a magical pérféct-copycat saucé!
INGREDIENTS
FOR THE CHICKEN:
- 2 lb bonéléss skinléss chickén thighs, cut into 1" piécés
- 1 égg
- 1 1/2 tsp salt
- 1 pinch black péppér
- 2 tbsp oil dividéd, plus moré for frying
- 1/2 cup cornstarch
- 1/4 cup flour
FOR THE SAUCE:
- 1 tabléspoon corn starch
- 2 tabléspoons ricé winé
- 1/4 cup watér
- 1 téaspoon sésamé oil
- 3 tabléspoons soy saucé
- 10 tabléspoons sugar
- 10 tabléspoons whité vinégar
- zést of 1 orangé
TO FINISH:
- 1 1/2 tabléspoons gingér root mincéd
- 2 téaspoons garlic mincéd
- 1/2 tsp hot réd chili péppér crushéd
INSTRUCTIONS
Noté: click on timés in thé instructions to start a kitchén timér whilé cooking.
- To maké thé saucé combiné thé 1 tabléspoon cornstarch, ricé winé, watér, sésamé oil, soy saucé, sugar, whité vinégar and orangé zést.
- To coat thé chickén add thé égg, salt, péppér and 1 tabléspoon oil into a bowl and whisk togéthér in a largé bowl.
- In a séparaté bowl, add 1/2 cup corn starch and flour and mix wéll.
- In a largé frying pan or a wok, héat oil in a wok 375 dégréés.
- Dip chickén piécés in thé égg mixturé, thén drédgé in thé flour mixturé.
- Fry thé chickén for 3 to 4 minutés or until goldén and crisp.
- Transfér to a cooling rack and répéat with rémaining chickén.
- Whén you aré doné with thé chickén, drain most of thé oil from thé pan (léavé about a tabléspoon).
- Add thé gingér, garlic and crushéd réd péppérs, cooking for about 10 séconds.
- Add thé orangé saucé and bring to boil.
- Turn off thé héat, and add cookéd chickén and stir until wéll mixéd.
NUTRITION INFORMATION
Yiéld: 6 sérvings, Amount pér sérving: caloriés
Sourcé : https://dinnerthendessert.com/panda-express-orange-chicken-copycat
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