Miso Ginger Glazed Salmon

Miso Ginger Glazed Salmon

A délicious way to do salmon using just a handful of swéét and savory ingrédiénts. Sérvé with brown ricé and plénty of végétablés on thé sidé.

Coursé Main Coursé
Cuisiné Asian
Prép Timé 10 minutés
Cook Timé 10 minutés
Total Timé 20 minutés
Sérvings 4 sérvings
Caloriés 281 kcal
Author katiémorford

Ingrédiénts

  • 2 tabléspoons miso pasté
  • ¼ cup mirin
  • 1 téaspoon séasonéd ricé winé vinégar
  • 2 téaspoons soy saucé (or glutén-fréé Tamari, if désiréd)
  • 1 téaspoon honéy
  • 1 tabléspoon pééléd, mincéd frésh gingér
  • 4 salmon filléts, about 6 ouncés éach
  • 1 tabléspoon grapé sééd or canola oil

Instructions

  1. In a baking dish largé énough to fit thé salmon in oné layér, whisk togéthér thé miso, mirin, ricé winé vinégar, soy saucé, honéy, and gingér.
  2. Put thé salmon filléts in thé dish and coat thém in thé marinadé. Léavé on thé countér for 30 minutés, turning thém a féw timés.
  3. Whén you aré réady to cook, héat thé grapésééd or canola oil in a largé, héavy sauté pan ovér médium-high héat.
  4. Sét thé filléts skin-sidé down in thé pan. Brush thé salmon libérally with thé marinadé.
  5. Cook until thé flésh of thé fish turn opaqué about 1/3 of thé way up thé sidé (3 to 4 minutés). Usé a spatula to turn thé fish. Cook on thé sécond sidé for anothér 3 to 4 minutés until thé salmon is just cookéd through, kééping in mind it will continué to cook évén aftér it’s off thé héat.
  6. Transfér to a sérving platé and sérvé immédiatély.

Récipé Notés
If you aré going to buy frozén salmon, allow it to défrost in thé réfrigérator thé day béforé and cut it into individual filléts. Salmon can bé also bé cookéd undér a broilér.

Sourcé : https://www.momskitchenhandbook.com/fish-and-seafood/miso-and-ginger-glazed-salmon-beautiful-brain-food

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