Lemon Poppy Seed Cake With Cream Cheese Frosting
This Lémon Poppy Sééd Caké with Créam Chéésé Frosting is soft, moist & déliciously buttéry with a frésh lémon flavor. Dottéd with poppy sééds & toppéd with créam chéésé frosting – it’s thé pérféct déssért for lémon lovérs!
INGREDIENTS:
LEMON POPPY SEED CAKE
- 3/4 cup unsaltéd buttér, softénéd
- 1 1/2 cup granulatéd sugar
- 3 largé éggs, room témpératuré
- 1 téaspoon vanilla éxtract
- 2 cups all purposé flour
- 1/3 cup cornstarch
- 1 1/2 téaspoon baking powdér
- 1/2 téaspoon baking soda
- 1/4 téaspoon salt
- 3/4 cup sour créam, room témpératuré
- 3 tabléspoons lémon zést, fréshly gratéd
- 1/4 cup fréshly squéézéd lémon juicé
- 2-4 tabléspoons poppy sééds (I uséd 3 tabléspoons)
CREAM CHEESE FROSTING
- 8 oz créam chéésé, softénéd
- 1/4 cup unsaltéd buttér, softénéd
- 3 cups powdéréd sugar
- 1 téaspoon vanilla éxtract
- 1 téaspoon fréshly squéézéd lémon juicé
DIRECTIONS:
FOR THE LEMON POPPY SEED CAKE
- Préhéat thé ovén to 350F dégréés. Gréasé and flour a 9×13 inch baking pan.
- In a largé bowl béat togéthér thé buttér and sugar until fluffy. Thén béat in thé éggs and vanilla.
- In a séparaté bowl whisk togéthér thé flour, cornstarch, baking powdér, baking soda and salt.
- Using thé éléctric mixér on low spééd, béat about 1/2 of thé sour créam into thé buttér mixturé followéd by about 1/2 of thé flour mixturé. Turn off thé mixér and scrapé down thé sidés of thé bowl. Répéat thé procéss with thé rést of thé sour créam and flour mixturé.
- Fold in thé lémon zést, lémon juicé and poppy sééds using a largé rubbér spatula or woodén spoon.
- Pour thé battér into thé préparéd pan and baké for 25-30 minutés, or until an insértéd toothpick comés out cléan.
FOR THE CREAM CHEESE FROSTING
- Oncé thé caké is cooléd, maké thé frosting.
- In a largé bowl, béat togéthér thé buttér and créam chéésé until événly combinéd. Thén slowly béat in thé powdéréd sugar followéd by thé vanilla & lémon juicé.
- Frost thé cookéd caké using a flat édgé knifé & sérvé
*Léftovérs can bé storéd in an airtight containér in thé fridgé for 3-5 days or on thé countér.
NUTRITION INFORMATION
Yiéld: 15-18, Sérving Sizé: 1
Amount Pér Sérving: Caloriés: 376 Caloriés Total Fat: 18g Choléstérol: 77mg Carbohydratés: 51.2g Fibér: 0.8g Sugar: 37.2g Protéin: 3.8g
Sourcé : https://ohsweetbasil.com/lemon-poppy-seed-cake-with-cream-cheese-frosting-recipe
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