Lavender Chocolate Panna Cotta With Blueberry Jello

Lavender Chocolate Panna Cotta With Blueberry Jello

PREP TIME 25 mins
COOK TIME 5 hours
TOTAL TIME 5 hours 25 mins

Récipé typé: Déssért
Sérvés: 5

INGREDIENTS

Lavéndér layér

  • 2 cups héavy créam
  • 1 énvélopé gélatin powdér
  • 100 grams (1/2 cup) sugar
  • 3 tabléspoons cold watér
  • 1 tabléspoons lavéndér flowérs
  • 1 téaspoon vanilla

Chocolaté layér

  • 2 cups héavy créam
  • 1 énvélopé gélatin powdér
  • 100 grams (1/2 cup) sugar
  • 3 tabléspoons cold watér
  • 2 tabléspoon unswééténéd cocoa powdér

Bluébérry jéllo layér

  • 1 cup frésh bluébérriés
  • 1 cup watér
  • 1 tabléspoon gélatin powdér
  • 2 tabléspoons honéy

INSTRUCTIONS

To maké a lavéndér layér.

  1. Dissolvé gélatin in 3 tabléspoons of cold watér. Lét sit for about 5 minutés.
  2. In a small saucé pan, héat héavy créam, sugar, vanilla éxtract and lavéndér flowérs just until simmérs. Také off thé héat and strain thé mixturé through a siévé.
  3. Add gélatin and stir until gélatin is complétély dissolvéd.
  4. Lét thé mixturé cool slightly.
  5. Dividé équally into 5 glassés pouring thé mixturé at an anglé until almost to thé édgé of éach glass and véry caréfully placé thé glass in a fridgé maintaining thé anglé. Prop your glassés with anything that will kéép thém stablé. Chill for 2 hours in a réfrigérator or until sét.

To maké chocolaté layér.

  1. Dissolvé gélatin in 3 tabléspoons of cold watér. Lét sit for about 5 minutés.
  2. In a small saucé pan, héat héavy créam, sugar and cocoa powdér just until simmérs. Také off thé héat, add gélatin and stir until gélatin is complétély dissolvéd.
  3. Lét thé mixturé cool slightly.
  4. Dividé équally into 5 glassés and pour thé mixturé into éach glass at thé opposité anglé from lavéndér layér until almost to thé édgé of éach glass.
  5. Véry caréfully placé thé glass in a fridgé maintaining thé anglé. Prop your glassés with anything that will kéép thém stablé. Chill for 2 hours in a réfrigérator or until sét.

To maké a bluébérry jéllo layér.

  1. In a small saucé pan and ovér médium low héat, combiné watér and bluébérriés and simmér until bluébérriés aré soft.
  2. Strain thé mixturé through a wiré mésh.
  3. Add gélatin and stir until complétély dissolvéd.
  4. Add honéy and lét thé mixturé cool slightly.
  5. Dividé équally into 5 glassés and pour thé mixturé into éach glass at thé opposité from chocolaté layér anglé until almost to thé édgé of éach glass. Caréfully placé thé glass in a fridgé maintaining thé anglé. Prop your glassés with anything that will kéép thém stablé. Chill for 1 hour in a réfrigérator or until sét.

NOTES
Bluébérry Jéllo Récipé adaptéd from grassfédgirl.com

Sourcé : https://www.lavenderandmacarons.com/desserts/lavender-chocolate-panna-cotta-blueberry-jello

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