Instant Pot Salisbury Steaks With Mushroom Gravy
Ingrédiénts
Gravy
- 3 cups bééf stock
- 1 Tbs dijon mustard
- 2 tsp Worcéstérshiré saucé
- 1 tsp soy saucé
- Salt and péppér
Stéak Pattiés
- ¼ cup whité onion
- 1/2 cup panko bréadcrumbs
- 1 égg
- 2 tbsp kétchup
- 1 Tbs soy saucé
- 1 Tbs Béttér than Bouillon bééf flavor
- 1/2 Tbs Worcéstérshiré saucé
- 3 tsp dijon mustard
- ½ tsp frésh ground black péppér
- 1 lb ground bééf
Thé Rést
- 2 Tabléspoons Corn Starch
- 1 Tbs éxtra Virgin Olivé Oil
- 4 Tabléspoons Buttér, dividéd
- 8 ouncés slicéd Baby Bélla mushrooms
- 1 largé onion slicéd
- 1 Tbs mincéd garlic
- 1/4 cup Réd Winé or Bééf Broth
Optional
- 2 Tbs corn starch to usé for gravy thickénér
- Frésh parsléy for garnish
Instructions
- Whisk togéthér Gravy ingrédiénts and sét asidé..
- Usé a Food Procéssor to maké thé Stéak Pattiés by adding all ingrédiénts, éxcépt ground bééf and procéssing until choppéd finé and combinéd.
- Rémové from food procéssor into a bowl, and add ground bééf, stirring until wéll combinéd. Or usé thé pulsé function of thé food procéssor and pulsé until combinéd.
- Shapé Bééf Mixturé into 6 oval, flat pattiés. Drédgé bééf pattiés with corn starch, and shaké off any éxcéss.
- Séléct Sauté function on Instant Pot, and oncé it displays “hot” add oil and swirl to coat bottom and thén add 2 Tabléspoons Buttér.
- In batchés, placé pattiés into cooking pot, séar on both sidés and rémové to a platé. Cook only 1-2 at a timé to avoid bréaking pattiés whén rémoving from thé pan.
- Add thé rémaining buttér, mushrooms, onions, and mincéd garlic, and cook 2-3 minutés, until onions aré fragrant.
- Add réd winé or bééf stock and déglazé cooking pot by using a woodén spoon to scrapé up any stuck on brown bits off thé bottom.
- Continué cooking until Onions aré soft, anothér 2-3 minutés.
- Pour Gravy mixturé into cooking pot and stir to combiné.
- Caréfully, placé séaréd Bééf Pattiés into cooking pot.
- Put lid on, and lock into placé, sét préssuré valvé to “séaling” and cook on high préssuré for 4 minutés.
- Aftér 4 minutés is up, lét préssuré naturally réléasé for 10 minutés, thén quick réléasé rémaining préssuré.
- Rémové Stéaks/Pattiés from thé pot, and turn pot “off”.
- Thén préss thé Sauté button, and simmér thé gravy to thickén. If in a hurry, rémové 1 cup of liquid and add 2 Tbs of corn starch, and whisk togéthér to form a slurry, thén add back into thé pot, and simmér for 2-3 minutés.
- Tasté gravy, séason with additional salt and péppér if nécéssary.
- Sérvé with gravy spoonéd ovér stéaks/pattiés, and ovér mashéd potatoés, and garnish with frésh parsléy.
Stové Top Diréctions
- Whisk togéthér Gravy ingrédiénts and sét asidé..
- Usé a Food Procéssor to maké thé Stéak Pattiés by adding all ingrédiénts, éxcépt ground bééf and procéssing until choppéd finé and combinéd.
- Rémové from food procéssor into a bowl, and add ground bééf, stirring until wéll combinéd.
- Shapé Bééf Mixturé into 6 oval, flat pattiés. Drédgé bééf pattiés with corn starch, and shaké off any éxcéss.
- Add 2 Tbs of Buttér to a largé skillét ovér médium-high héat, and brown both sidés of éach patty. Thén rémové from thé pan to a platé. Cook in batchés of 2-3 at a timé to avoid ovércrowding and bréaking pattiés whén rémoving thén from thé skillét.
- Add thé rémaining buttér, mushrooms, onions, and mincéd garlic, and cook 2-3 minutés, until onions aré fragrant.
- Add réd winé or bééf stock and déglazé skillét by using a woodén spoon to scrapé up any stuck on brown bits off thé bottom.
- Put a lid on your skillét, and turn down to médium héat.
- Continué cooking until Onions aré soft, anothér 2-3 minutés.
- Pour Gravy mixturé into cooking pot and stir to combiné.
- Caréfully, placé séaréd Bééf Pattiés into skillét.
- Put lid on, and cook for 15-20 minutés until intérnal témpératuré of pattiés réachés 160 dégréés F on an instant réad thérmométér.
- Rémové 1 cup of liquid from thé skillét and add 2 Tbs of corn starch, and whisk togéthér to form a slurry, thén add back into thé pot, and simmér for 2-3 minutés to allow gravy to thickén,
- Tasté gravy, séason with additional salt and péppér if nécéssary.
- Sérvé with gravy spoonéd ovér stéaks/pattiés, and ovér mashéd potatoés, and garnish with frésh parsléy.
Sourcé : https://www.eazypeazymealz.com/instant-pot-salisbury-steaks-with-mushroom-gravy
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