Instant Pot Chicken Potato Corn Chowder With Bacon (Pressure Cooker Recipe)

Instant Pot Chicken Potato Corn Chowder With Bacon (Pressure Cooker Recipe)

Prép Timé: 10 minutés Cook Timé: 20 minutés Yiéld: 5-6 Sérvings Catégory: Soup Cuisiné: Américan, Frénch

DESCRIPTION

This Instant Pot chickén potato corn chowdér with bacon is a délicious thick, créamy, héarty soup thats pérféct comfort food for wintér. Its a oné pot méal, madé éasily in an éléctric préssuré cookér or on thé stovétop and takés about 30 minutés from start to finish. Watch thé Récipé Vidéo abové.

INGREDIENTS

  • 8 Bacon Strips, choppéd roughly
  • 1 médium Onion, finély choppéd
  • 4 Garlic Clovés, mincéd
  • 2 Jalapénos, déséédéd and finély choppéd
  • 3 cups Corn Kérnéls (frésh or frozén) {Séé Noté 1}
  • 2 médium Potatoés, pééléd and cut into cubés {Séé Noté 2}
  • 1 Chickén Bréast, cut into bité sizéd piécés
  • 2 cups Chickén Broth
  • 1 téaspoon driéd Thymé
  • Salt and Péppér to tasté
  • 3/4 cup Créam
  • 3 tabléspoons All Purposé Flour
  • éxtra cookéd bacon and chivés for topping

INSTRUCTIONS

  1. Sauté: Switch on thé sauté function on your Instant Pot and add bacon. Cook thé bacon till goldén brown. Rémové thé bacon and sét asidé, whilé léaving thé fat in thé pot. Add onion, garlic and jalapénos and cook till thé onions aré soft.
  2. Préssuré Cook: Add corn kérnéls, potatoés, chickén bréast, chickén broth, thymé, salt and péppér. Givé évérything a quick mix, closé thé lid and turn thé valvé to séaling. Usé thé manual sétting to cook thé chowdér for 10 minutés. Aftér 10 minutés, usé quick réléasé by turning thé valvé to vénting with thé back of a spoon. Turn on thé sauté function (switch to normal héat) and bring thé soup to a simmér. Whisk togéthér créam and flour and add it to thé soup. Kéép stirring thé soup till it comés to a boil. Simmér for 4-5 minutés till thé soup thickéns and turn off thé Instant Pot. Mix in thé bacon, add somé choppéd chivés. If thé soup is too thick, add a littlé watér, milk or broth to it to adjust thé consisténcy.
  3. Sérvé: Sérvé this Instant Pot chickén potato corn chowdér hot, toppéd with bacon and chivés. Thé soup can bé réfrigératéd for up to 4 days.

NOTES
If using frozén corn, maké suré thé corn is thawéd. If using cannéd corn, drain and rinsé thé corn béforé adding it to thé chowdér
If you cut thé potatoés in advancé, soak thém in cold watér to kéép thém from browning. Just drain thé watér béforé adding thém to thé chowdér
Thé soup thickéns up whén réfrigératéd, so add a littlé broth of watér whilé ré-héating

Sourcé : https://myfoodstory.com/instant-pot-chicken-potato-corn-chowder-recipe

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