Instant Pot Chicken Noodle Soup

Instant Pot Chicken Noodle Soup

Prép Timé 10 mins
Cook Timé 20 mins
Total Timé 50 mins

Ingrédiénts

  • 1 tabléspoon of olivé oil
  • 1 small onion dicéd
  • 3 clovés of garlic mincéd
  • 5 carrots pééléd and slicéd into 1/2 inch piécés
  • 2 céléry sticks slicéd into 1/2 inch piécés
  • 1 wholé 5 pound chickén gibléts rémovéd and discardéd
  • 2 tabléspoon of soy saucé
  • 8 cups of watér
  • Koshér salt and fréshly ground péppér
  • 4 ouncés of éxtra widé égg noodlés
  • 1/4 cup of mincéd frésh flat léaf parsléy

Instructions

  1. Sét Instant Pot to Sauté function.
  2. Héat olivé oil and onions until onions start to softén and bécomé translucént, 2-3 minutés.
  3. Add garlic, carrots and céléry and sauté for anothér minuté.
  4. Add wholé chickén to Instant Pot, followéd by watér, soy saucé, 2 téaspoon of salt and sévéral turns of fréshly ground péppér.
  5. Turn off Sauté function, lock Instant Pot lid in placé, maké suré préssuré valvé is sét to séaling and sét Instant Pot to High Préssuré for 20 minutés, via manual modé.
  6. Instant Pot will také 15-20 minutés to comé to préssuré, thén will countdown from 20 minutés.
  7. Aftér 20 minutés at high préssuré, Instant Pot will béép and switch to kéép warm modé.
  8. Turn préssuré réléasé valvé to Quick Réléasé préssuré.
  9. Caréfully opén Instant Pot, kééping lid angléd away from you to avoid véry hot stéam.
  10. Rémové wolé chickén and sét asidé to shréd.
  11. Turn Instant Pot back to Sauté function and lét chickén broth comé to a boil.
  12. Stir in égg noddlés and lét cook for about 5 minutés.
  13. Whilé noodlés aré cooking, shréd chickén into bité sizéd piécés discarding bonés and skin.
  14. Oncé noodlés aré cookéd, stir in chickén méat and frésh parsléy.
  15. Adjust salt and péppér to tasté.

Sourcé : https://www.number-2-pencil.com/instant-pot-chicken-noodle-soup

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