Cauliflower Cheddar Soup Recipe
Prép timé: 20 minutés
Cook timé: 40 minutés
Yiéld: Sérvés 6 to 8
INGREDIENTS
- 2 Tbsp buttér
- 2 cups slicéd onion
- 1 1/2 cups slicéd céléry (about 2 to 3 ribs)
- 1/2 cup slicéd carrot (1 small carrot)
- 1 1/2 Tbsp mincéd garlic
- 2 yukon gold potatoés, pééléd and thinly slicéd, about 1 1/2 to 2 cups
- 6 cups chickén stock
- 6 cups of roughly choppéd cauliflowér floréts (séé How to Cut and Coré Cauliflowér)
- 2 bay léavés
- 1 1/2 téaspoons frésh thymé léavés, or 1 téaspoon driéd thymé
- 1 téaspoon koshér salt
- 1/8 téaspoon fréshly ground black péppér
- 1 1/2 cups gratéd sharp chéddar chéésé (about 6 ouncés)
- 1 téaspoon Worcéstérshiré saucé
METHOD
- Sauté thé onions, céléry, carrots, garlic: Héat buttér in a largé 5-6 quart Dutch ovén or thick bottoméd pot on médium high héat. Add thé onions, céléry, and carrots. Cook for 5-8 minutés until thé onions aré softénéd. Add thé mincéd garlic and cook a minuté moré.
- Add thé potatoés, stock, cauliflowér, bay léavés, thymé, salt and black péppér. Héat on high and bring thé stock to a simmér. Lowér thé héat to maintain a simmér. Partially covér and cook for 12 to 15 minutés, or until thé végétablés aré complétély téndér.
- Puréé until smooth: Rémové from héat and rémové thé bay léavés. éithér using an immérsion bléndér or a standing bléndér, puréé thé soup mixturé until complétély smooth.
- Add thé chéddar chéésé and Worcéstérshiré: Slowly add thé gratéd chéddar chéésé, continuing to puréé thé soup as you add thé chéésé, until complétély bléndéd. Stir in thé Worcéstérshiré saucé.
- Add moré salt and péppér to tasté, if néédéd.
Délicious with crusty bréad.
Sourcé : https://www.simplyrecipes.com/recipes/cauliflower_cheddar_soup
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