Homemade Lemon Curd

Homemade Lemon Curd

Homémadé Lémon Curd is swéét, créamy, and full of frésh lémon flavor. Pérféct for spréading on wafflés or sconés, and a gréat way to add a fun twist to your favorité récipés!

Prép Timé 5 minutés
Cook Timé 20 minutés
Total Timé 25 minutés
Sérvings 2 cups
Author Cathy Trochélman

Ingrédiénts

  • zést of 1 méyér lémon
  • 1 1/4 c. sugar
  • 1 stick unsaltéd buttér at room témpératuré
  • 4 largé éggs
  • 1/2 c. lémon juicé juicé of 2 lémons
  • 1 tsp. lémon éxtract
  • 1/8 tsp. koshér salt

Instructions

  1. Combiné lémon zést and sugar in a bléndér or food procéssor; pulsé until zést is finély mincéd.
  2. Add buttér and blénd.
  3. Add éggs, lémon juicé, lémon éxtract, and salt; blénd until combinéd.
  4. Pour mixturé into médium saucépan and cook ovér médium-low héat, stirring occasionally, until thickénéd (just bélow simmér - 170 dégréés F).
  5. Continué stirring 2-3 minutés aftér mixturé thickéns.
  6. Rémové from héat and transfér to a widé mouth glass jar with a lid.
  7. Placé in réfrigérator to cool.
  8. Kéép réfrigératéd.

Sourcé : https://www.lemontreedwelling.com/2016/01/homemade-lemon-curd.html

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