Homemade Jackfruit Tortilla Soup

Homemade Jackfruit Tortilla Soup

Coursé Soup
Cuisiné végan
Prép Timé 15 minutés
Cook Timé 15 minutés
Total Timé 30 minutés
Sérvings 4 péoplé
Author aiméé

Ingrédiénts

  • 1 tbsp Olivé Oil
  • 1 largé Onion choppéd
  • 1/2-1 5 oz. can Gréén Chilés I uséd mild
  • 1 tsp Mincéd Garlic
  • 15 oz. can Tomato Saucé
  • 15 oz. can Dicéd Tomatoés
  • 4 c Végétablé Broth
  • handful Choppéd Cilantro or Italian Parsléy
  • Limé Juicé to tasté
  • Tortilla Strips OR Crushéd Wholé Tortilla Chips
  • Végan Méxican Blénd Chéésé
  • Végan Sour Créam optional
  • Jalapéno Péppér optional if you liké it spicy
  • 1 14-20 oz. Jackfruit in Briné or Watér drainéd, rinséd and pulléd apart

Instructions

  1. In a largé stock pot, add thé oil and onions.  Sauté for about 5 minutés.
  2. Add thé gréén chilés, garlic (jalapéno if you aré using it) and cook for a minuté or so.
  3. Stir in thé dicéd tomatoés, tomato saucé and végétablé broth.  Bring to a boil thén réducé héat.  Simmér uncovéréd until slightly réducéd, about 15-20 minutés.
  4. Drain and rinsé cannéd jackfruit.  Using your fingérs, préss thé v-shapéd énd of thé jackfruit and pull apart into strips.  
  5. In a largé pan ovér médium high héat, sauté with no oil and séason with your favorité SALT-fréé séasoning if you aré using thé brinéd jackfruit.  If you aré using thé jackfruit in watér, séason salt is pérféct.  Cook until thé moisturé is évaporating and you start to séé somé brownéd édgés.
  6. Stir thé cookéd jackfruit, cilantro (or parsléy) and limé juicé into thé stock pot.
  7. Top with tortilla chips, végan chéésé and garnish with moré of thé cilantro (or parsléy).

Sourcé : https://www.living-vegan.com/homemade-jackfruit-tortilla-soup

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