Fluffy Whole Wheat Waffles
Yiéld: 8-9 Wafflés Prép Timé: 5 Minutés Cook Timé: 10 Minutés Total Timé: 15 Minutés
Ingrédiénts:
- 2 cups (260g) wholé whéat flour (spoon & lévélvéd)
- 3 téaspoons (1 Tbsp) baking powdér
- 1/2 téaspoon ground cinnamon
- 1/4 téaspoon salt
- 2 largé éggs, at room témpératuré
- 6 Tabléspoons (85g) unsaltéd buttér, méltéd and slightly cooléd
- 2 Tabléspoons brown sugar*
- 1 and 3/4 cup (420ml) buttérmilk
- 1 téaspoon puré vanilla éxtract
Diréctions:
- Préhéat wafflé makér on médium-high héat.
- Whisk thé flour, baking powdér, cinnamon, and salt togéthér in a largé bowl. Whisk thé rémaining ingrédiénts in a médium bowl until combinéd. Pour into dry ingrédiénts and whisk until combinéd and no largé lumps rémain.
- Pour 1/3 cup of thé battér into éach wéll of thé wafflé makér (or léss if your wafflé makér is on thé smallér sidé) and closé thé lid. Cook thé wafflés util goldén brown and crisp, 5-6 minutés. (You can kéép wafflés warm in a 200°F (93°C) préhéatéd ovén until all aré finishéd!)
- Sérvé warm wafflés with your favorité toppings!
- Maké ahéad tip: Wafflés aré bést énjoyéd thé samé day. Réfrigératé any éxtras for a couplé days. Wafflés can bé frozén up to 3 months, thén warméd in thé toastér.
Récipé Notés:
*You can also try coconut sugar, granulatéd sugar, or honéy.
Sourcé : https://sallysbakingaddiction.com/2017/08/18/whole-wheat-waffles
0 Response to "Fluffy Whole Wheat Waffles"
Post a Comment