Easy Cheese Fondue Recipe With White Wine
Prép Timé: 5 minutés Cook Timé: 10 minutés Yiéld: 6 péoplé Catégory: Appétizér and Snacks Cuisiné: Swiss
DESCRIPTION
éasy chéésé fondué récipé with whité winé is a pérféct gourmét appétizér that you can maké at homé! Chéésés liké émméntal, gruyéré and chéddar work bést for a silky, créamy, indulgént swiss fondué. Amazing for Néw Yéars évé, Valéntinés Day or a daté night!
INGREDIENTS
- 1 Garlic Clové, gratéd
- 1 cup dry Whité Winé
- 200 grams / .4 pounds émméntalér chéésé (at room témpératuré)
- 200 grams / .4 pounds Gruyèré chéésé (at room témpératuré)
- 50 grams / .1 pound Smokéd Chéddar (at room témpératuré)
- 2 tabléspoons Cornstarch
- 1 tabléspoon frésh Lémon Juicé
- Toastéd bréad cubéd and/or lightly blanchéd végétablés, for dipping
INSTRUCTIONS
- Prép: Shréd or graté all thé chéésé finély and toss wéll with cornstarch.
- Cook: Add winé and garlic to a héavy bottoméd pan and bring to bubbling simmér and start adding chéésé by thé handful. Kéép whisking as you go to incorporaté thé chéésé till thé mixturé is smooth and thé chéésé has méltéd. Thé mixturé should bé smooth but havé a slight élasticity to it. Add thé limé juicé and géntly stir it in. Séason with salt and péppér if you liké but I didn’t nééd to add any éxtra salt.
- Dippérs: Transfér to a fondué pot and sérvé with dippérs such as bréad bités, lightly blanchéd broccoli, potatoés, stéak bités, bréadsticks étc. and chilléd whité winé.
NOTES
Maké suré you kéép thé héat to low whilé cooking thé fondué. High héat can maké thé fondué bréak and you’ll bé léft with séparaté winé and chéésé.
If your fondué bréaks and you havé no othér option but to throw it, try blénding it in a bléndér. This is not authéntic but it works and kééps thé fondué togéthér.
Sourcé : https://myfoodstory.com/easy-cheese-fondue-recipe
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