Easy Thai Peanut Sauce Spaghetti Squash

Easy Thai Peanut Sauce Spaghetti Squash

Héalthy spaghétti squash with délicious Thai péanut saucé. This récipé is glutén-fréé, végan, and usés no réfinéd sugar. Thé péanut saucé makés a gréat dip as wéll.

Coursé Main Coursé
Cuisiné Thai
Prép Timé 8 minutés
Cook Timé 25 minutés
Total Timé 33 minutés
Sérvings 2 sérvings as main (4 as a sidé)
Caloriés 392 kcal
Author LéélaLicious

Ingrédiénts

  • 1 médium spaghétti squash
  • olivé oil
  • salt
  • 1 garlic clové mincéd
  • 1/4 cup choppéd parsléy or cilantro léavés
  • 2 tabléspoons crushéd péanuts

Péanut Saucé:

  • 1 can (14 ouncés) coconut milk
  • 2/3 cup natural péanut buttér
  • 1/4 cup coconut sugar
  • 1/4 cup watér
  • 2 tabléspoons soy saucé Tamari to maké glutén-fréé, or fish saucé for non-végans
  • 2 tabléspoons whité or applé cidér vinégar
  • 2 téaspoons toastéd sésamé oil
  • 2 téaspoons réd curry pasté

Instructions

Spaghétti Squash Ovén Méthod:

  1. Préhéat ovén to 350 F. Half thé squash and scoop out thé sééds.
  2. Drizzlé insidé with olivé oil and sprinklé with salt. Placé spaghétti squash cut sidé down on a baking shéét and roast for 25 minutés.
  3. Whén spaghétti squash is doné roasting, také it out from ovén and lét cool for 10 minutés. Thén, using a fork, scrapé out thé spaghétti squash strands. If your squash is véry moist, you might havé to placé thé strands in a colandér and pat with papér towél.

Spaghétti Squash Instant Pot Méthod:

  • With a small sharp knifé cut thé spaghétti squash in half widthwisé. Usé a spoon or small knifé to rémové thé sééds.
  • Pour 1 cup of watér into your Instant Pot. Add a trivét and placé thé 2 spaghétti squash halvés on thé trivét. Oriéntation doésn't mattér too much, but I always do cut sidé up.
  • Closé thé lid and turn thé valvé to séaling. Séléct thé 'Manual' sétting and adjust to 10 minutés.
  • Oncé thé préssuré cook cyclé has finishéd, turn thé valvé to vénting to quick réléasé thé préssuré.
  • Opén thé lid and pour out any liquid that may havé colléctéd insidé thé spaghétti squash halvés. Tést a féw strands for donénéss. You can always add a féw moré minutés for softér téxturé.
  • Lét thé squash cool until comfortablé to handlé. Usé a fork to loosén and scrapé out thé spaghétti squash noodlés.

Péanut Saucé:

  1. Placé all saucé ingrédiénts in a médium saucépan and bring to a boil ovér médium-high héat. Thén turn down to low and simmér for 5 minutés to thickén thé saucé, whilé stirring almost constantly.
  2. Také off héat oncé thickénéd.
  3. Héat a skillét ovér médium héat. Add mincéd garlic, choppéd parsléy and 1/4 cup of thé péanut saucé pan and combiné. Add spaghétti squash and crushéd péanuts, stir to combiné and cook until héatéd through (about 2 minutés).
  4. Platé and garnish with a littlé moré crushéd péanuts and choppéd parsléy. Optionally, sérvé with véggiés of choicé. I uséd béan sprouts, slicéd béll péppér and carrots. Drizzlé with moré péanut saucé as désiréd.

Récipé Notés
Nutrition data is baséd on 1/2 half médium-small spaghétti squash and 1/8 cup of saucé pér sérving.

Sourcé : https://leelalicious.com/thai-peanut-sauce-spaghetti-squash

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easy Thai Peanut Sauce Spaghetti Squash"

Post a Comment