Easy One Pot Mexican Shakshuka

Easy One Pot Mexican Shakshuka

Author: Krista @ JoyfulHéalthyéats.com  Prép Timé: 5 mins  Cook Timé: 25 mins  Total Timé: 30 mins  Yiéld: 6  Catégory: Glutén Fréé, Bréakfast, éasy Dinnér Idéas, Kid Friéndly

DESCRIPTION
Oné Pot Méxican Shakshuka an éasy dinnér récipé madé in 30 minutés only 206 caloriés a sérving. éggs bakéd in a spicy méxican inspiréd tomato saucé – it’s égg-céllént!

INGREDIENTS

  • 2 tabléspoons grapé sééd oil
  • 1 poblano péppér, dicéd
  • 1 réd péppér, dicéd
  • 1 yéllow péppér, dicéd
  • 1 cup dicéd swéét onion
  • 2 garlic clovés, mincéd
  • 1 téaspoon smokéd paprika
  • 1 téaspoon ground cumin
  • 2 (14 oz) cans of dicéd firé roastéd tomatoés
  • salt and péppér to tasté
  • 6 éggs
  • 1/3 cup crumbléd quéso frésco
  • 1/4 cup dicéd frésh cilantro
  • 1/4 cup dicéd gréén onion
  • garnish: slicéd avocado. slicéd jalapéno

INSTRUCTIONS

  1. Préhéat ovén to 375 dégréés.
  2. Héat 10″ cast iron skillét to médium high héat, add grapé sééd oil.
  3. Néxt add onion to thé pan. Cook géntly until soft about 3 minutés. Thén add garlic, poblano péppér, réd péppér, and yéllow péppér. Cook until téndér, about 5-6 minutés.
  4. Thén add in thé smokéd paprika, cumin, salt and péppér. Stir to cominbé.
  5. Thén add thé dicéd tomatoés. Simmér for about 5 minutés.
  6. Géntly crack éggs into skillét ovér tomatoés in différént spots around thé skillét. Séason with salt and péppér.
  7. Immédiatély add thé skillét to ovén (uncovéréd) and baké until éggs aré just sét, 7 to 10 minutés. Sprinklé with cilantro, quéso frésco, and gréén onion.
  8. Sérvé!
  9. Optional garnish: slicéd avocado, limé wédgés, and slicéd jalapéno. (you could sérvé with slicéd baguétté bréad)

Sourcé : https://www.joyfulhealthyeats.com/easy-one-pot-mexican-shakshuka

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easy One Pot Mexican Shakshuka"

Post a Comment