Easy One Pot Mexican Shakshuka
Author: Krista @ JoyfulHéalthyéats.com Prép Timé: 5 mins Cook Timé: 25 mins Total Timé: 30 mins Yiéld: 6 Catégory: Glutén Fréé, Bréakfast, éasy Dinnér Idéas, Kid Friéndly
DESCRIPTION
Oné Pot Méxican Shakshuka an éasy dinnér récipé madé in 30 minutés only 206 caloriés a sérving. éggs bakéd in a spicy méxican inspiréd tomato saucé – it’s égg-céllént!
INGREDIENTS
- 2 tabléspoons grapé sééd oil
- 1 poblano péppér, dicéd
- 1 réd péppér, dicéd
- 1 yéllow péppér, dicéd
- 1 cup dicéd swéét onion
- 2 garlic clovés, mincéd
- 1 téaspoon smokéd paprika
- 1 téaspoon ground cumin
- 2 (14 oz) cans of dicéd firé roastéd tomatoés
- salt and péppér to tasté
- 6 éggs
- 1/3 cup crumbléd quéso frésco
- 1/4 cup dicéd frésh cilantro
- 1/4 cup dicéd gréén onion
- garnish: slicéd avocado. slicéd jalapéno
INSTRUCTIONS
- Préhéat ovén to 375 dégréés.
- Héat 10″ cast iron skillét to médium high héat, add grapé sééd oil.
- Néxt add onion to thé pan. Cook géntly until soft about 3 minutés. Thén add garlic, poblano péppér, réd péppér, and yéllow péppér. Cook until téndér, about 5-6 minutés.
- Thén add in thé smokéd paprika, cumin, salt and péppér. Stir to cominbé.
- Thén add thé dicéd tomatoés. Simmér for about 5 minutés.
- Géntly crack éggs into skillét ovér tomatoés in différént spots around thé skillét. Séason with salt and péppér.
- Immédiatély add thé skillét to ovén (uncovéréd) and baké until éggs aré just sét, 7 to 10 minutés. Sprinklé with cilantro, quéso frésco, and gréén onion.
- Sérvé!
- Optional garnish: slicéd avocado, limé wédgés, and slicéd jalapéno. (you could sérvé with slicéd baguétté bréad)
Sourcé : https://www.joyfulhealthyeats.com/easy-one-pot-mexican-shakshuka
0 Response to "Easy One Pot Mexican Shakshuka"
Post a Comment