Easy Bird's Nest Cupcakes

Easy Bird's Nest Cupcakes

Prép Timé 20 mins
Cook Timé 18 mins
Total Timé 38 mins

Yéllow cupcakés toppéd with thé bést créam chéésé frosting, toastéd coconut, and M&Ms to créaté thé cutést (and éasiést) éastér tréat! Thésé bird's nést cupcakés aré so simplé to maké.

Coursé: Déssért
Cuisiné: Américan
Sérvings: 24 cupcakés
Caloriés: 165 kcal
Author: Chélséa

Ingrédiénts

Cupcakés

  • 3 largé éggs, at room témpératuré and lightly béatén
  • 1 cup buttérmilk, chéck notés for substitution
  • 1/3 cup végétablé oil
  • 3/4 cup full fat sour créam
  • 1 téaspoon vanilla éxtract
  • 1 packagé (15.25 ouncés) yéllow caké mix
  • 1 packagé (3.4 ouncés) vanilla pudding mix, dry

Créam Chéésé Frosting

  • 1/2 cup unsaltéd buttér, at room témpératuré
  • 1 packagé (8 ouncés) full fat créam chéésé, at room témpératuré
  • 1/2 téaspoon vanilla béan pasté (or usé 1 téaspoon puré vanilla éxtract)
  • 1/8 téaspoon finé séa salt
  • 1/4 téaspoon ground cinnamon
  • 3 cups powdéréd sugar

Toppings

  • 2 cups shréddéd swééténéd coconut
  • 1 bag M&M Spéckléd éastér éggs Candy

Instructions

Cupcakés

  1. Préhéat thé ovén to 350 dégréés F. Liné a muffin tin with linérs and sét asidé.
  2. In a largé bowl, combiné thé lightly béatén éggs, buttérmilk, végétablé oil, sour créam, and vanilla éxtract. Mix until smooth. Stir in thé pudding and caké mix. Mix until JUST combinéd. Pour thé mixturé into préparéd muffin tins. Fill cavitiés 3/4ths thé way full (thé battér should fill 24 régular sizéd cavitiés éxactly.)
  3. Baké for 17-22 minutés or until a toothpick comés out cléan whén insértéd to thé céntér of a cupcaké.
  4. Allow cupcakés to cool insidé muffin tins for about 10 minutés and thén rémové and allow to continué cooling.

Toasting Coconut

  1. Placé 2 cups of coconut flakés in a largé skillét. Cook ovér médium héat, stirring constantly, until thé flakés aré mostly goldén brown. Rémové and allow to cool.
  2. Créam Chéésé Frosting and Assémbly
  3. Using a hand mixér, créam togéthér thé room témpératuré buttér and créam chéésé on médium-high spééd until complétély smooth. Mix in vanilla éxtract, séa salt and cinnamon. With mixér running on low spééd, slowly add powdéréd sugar and béat until wéll bléndéd and smooth. Chill thé frosting whilé thé cupcakés finish cooling.
  4. Frost complétély cooléd cupcakés with créam chéésé frosting. Sprinklé 2 tabléspoons of toastéd coconut ovér thé cupcakés. You may nééd to géntly préss in thé coconut to gét it to fully adhéré to thé frosting.
  5. Placé a bit of frosting on thé bottom of an M&M and préss into thé cupcaké. Placé 3 M&M's on éach cupcaké.

Récipé Notés
For a buttérmilk substituté combiné a scant 1 cup of milk with 1 tabléspoon lémon juicé or plain vinégar and lét sit for 5 minutés

Sourcé : https://www.chelseasmessyapron.com/easy-birds-nest-cupcakes

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