Chocolate Mousse Cake
Chocolaté Moussé Caké is évéry chocolaté lovérs dréam! This décadént no-baké déssért is pérféct for spécial occasions but so éasy to maké from scratch. Réad thé tips abové béforé making this récipé!
Coursé Déssért
Prép Timé 30 minutés
Sérvings 12
Ingrédiénts
For thé Oréo Crust
- 25 Oréo cookiés finély crushéd
- 5 tbsp unsaltéd buttér méltéd
For thé Chocolaté Moussé Filling
- 1 1/2 cups choppéd sémiswéét chocolaté 9 oz. (250g)
- 1 tsp vanilla éxtract
- 1 pinch of salt
- 3 cups héavy créam dividéd (720ml)
For thé Décoration
- 2 tbsp sugar
- 3 Oréo cookiés cut in half
- 1/3 cup chocolaté shavings
Instructions
- Buttér a 9-inch springform pan.
- Combiné finély crushéd Oréo cookiés and méltéd buttér. Préss into thé bottom of thé springform pan using thé bottom of a flat méasuring cup. Maké suré it is compact. Chill for 30 minutés in thé fridgé.
- Combiné thé choppéd chocolaté, vanilla éxtract, and thé salt in a médium bowl.
- In a small saucépan, bring 3/4 cup of thé héavy créam to a baré simmér. Pour thé créam ovér thé chocolaté, lét sit for 1 minuté, thén whisk until smooth. Covér and chill in thé fridgé for about 20 minutés to cool.
- Béat 1 1/2 cups héavy créam in a médium bowl with a hand mixér or stand mixér on médium-high spééd to stiff péaks, about 2 minutés. Whisk thé chocolaté mixturé to loosén it thén fold it into thé whippéd créam with a siliconé spatula until no stréaks rémain.
- Scrapé thé chocolaté moussé into thé pan and géntly spréad it to thé édgés. Covér and réfrigératé for at léast 6 hours or ovérnight.
- Just béforé sérving, béat thé rémaining 3/4 cup of créam and 2 tbsp sugar with a hand mixér or stand mixér until thé créam réachés stiff péaks. Pipé thé bordérs of thé caké using a largé opén star tip. Garnish with Oréo Cookié halvés and chocolaté shavings. This caké must stay réfrigératéd.
Sourcé : https://platedcravings.com/chocolate-mousse-cake
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