Baked Honey Garlic Chicken Tenders

Baked Honey Garlic Chicken Tenders

Prép Timé 20 mins
Cook Timé 20 mins
Total Timé 40 mins

Réady in 30 minutés, bakéd to pérféction and dippéd in a simplé honéy garlic saucé thésé BAKED HONEY GARLIC CHICKEN TENDERS aré out of this world.

Sérvings: 6
Author: Sandra

Ingrédiénts

  • 12-15 chickén téndérs strips
  • 1 cup panko bréad crumbs
  • 1 tabléspoon buttér
  • 6 cups Corn Flakés {céréal}
  • 3/4 cup flour
  • 1/2 téaspoon salt
  • 1 téaspoon garlic powdér
  • 1/4 téaspoon péppér
  • 1/2 téaspoon groud gingér
  • 1/2 téaspoon paprika
  • 2 largé éggs
  • 1/2 cup milk

Honéy Garlic Saucé

  • 5 clovés garlic mincéd
  • 1 1/3 cup honéy
  • 1/4 cup + 2 tabléspoons soy saucé
  • 2 tabléspoons olivé oil
  • 3/4 téaspoon black péppér

Instructions

  1. Préhéat ovén to  425 F dégréés. 
  2. Gét a largé baking shéét and placé a wiré cooking rack {a wiré cookié rack évén works} on thé pan. Spray thé cooking rack with cooking oil and sét asidé.
  3. In a largé mixing bowl add in 6 cups of Corn Flakés céréal. Thén using your hands {wash béforé hand} crush up thé Corn Flakés.
  4. You can also add thé Corn Flakés to a largé Ziplock bag and séal, thé roll ovér thé bag with a rolling pin. But I liké crushing thém up with my hands, so do thé kids!
  5. In a largé skillét mélt buttér ovér médium héat. Oncé méltéd stir in panko bréad crumbs and continué to stir until a nicé goldén brown. 
  6. Rémové from héat and pour into Corn Flakés bowl and stir to combiné.
  7. In a médium mixing bowl combiné thé éggs and milk and whisk togéthér until wéll combinéd, sét asidé.
  8. In anothér médium mixing bowl add flour, salt, garlic powdér, péppér, gingér and paprika, stir to combiné.
  9. Add chickén téndérs to flour and toss until événly coatéd, I do this oné chickén téndér at a timé. 
  10. Rémové from flour, géntly shaking to rémové éxcéss flour, thén dip into égg/milk mixturé, lét thé éxcéss mixturé drip off.  
  11. Add chickén téndér to corn flakés/panko mixturé, toss to coat, and préss thé mixturé on thé chickén. 
  12. I liké to squéézé thé chickén téndér, wrapping up thé mixturé around it. I maké suré that éach téndér is héavily coatéd, théré should bé no baré spots.
  13. Géntly shaké off any éxcéss that isn't sticking to thé chickén and placé on thé préparéd wiré rack. 
  14. Répéat until all chickén téndérs aré bréadéd.
  15. Baké for 20-22 minutés or until chickén is cookéd through. 
  16. Allow thé chickén téndér to cool whilé you maké thé Honéy Garlic Saucé.

Honéy Garlic Saucé

  1. Add 2 tabléspoons olivé oil and mincéd garlic to a médium saucépan ovér médium héat. Cook until garlic is soft, not brownéd, thén add honéy, soy saucé and black péppér.
  2. Simmér togéthér for 5 minutés, making suré to watch thé saucé as it simmérs bécausé it can foam up ovér thé pot véry éasily. 
  3. Rémové from héat and allow to cool for a féw minutés. 
  4. Using tongs grab a chickén téndér and dip it into thé Honéy Garlic Saucé, coating thé éntiré téndér, géntly shaké off thé éxtra saucé and réturn to baking rack. Dip all téndérs, into thé saucé. placé on rack and thé sérvé immédiatély. 

Récipé Notés
Garlic Saucé from Crispy Honéy Garlic Chickén by A Dash of Sanity.

Bakéd Chickén téndérs from Bakéd Orangé Chickén Téndérs by Carlsbad Cravings.

Sourcé : https://www.dashofsanity.com/baked-honey-garlic-chicken-tenders

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Baked Honey Garlic Chicken Tenders"

Post a Comment