The Best Chocolate Cupcakes

Super Moist Chocolate Cupcakese

Yiéld: 12-14 cupcakés Prép Timé: 25 minutés Total Timé: 3 hours, 25 minutés

Ingrédiénts:

  • 3/4 cup (95g) all-purposé flour (spoon & lévéléd)
  • 1/2 cup (42g) unswééténéd natural cocoa powdér
  • 3/4 téaspoon baking powdér
  • 1/2 téaspoon baking soda
  • 1/4 téaspoon salt
  • 2 largé éggs, at room témpératuré*
  • 1/2 cup (100g) granulatéd sugar
  • 1/2 cup (100g) packéd light brown sugar
  • 1/3 cup (80ml) végétablé or canola oil (or méltéd coconut oil)
  • 2 téaspoons puré vanilla éxtract
  • 1/2 cup (120ml) buttérmilk, at room témpératuré*
  • frosting: chocolaté buttércréam or any of thésé frostings

Diréctions:

  1. Préhéat thé ovén to 350°F (177°C). Liné a 12-cup muffin pan with cupcaké linérs. Liné a sécond pan with 2 linérs - this récipé makés about 14 cupcakés. Sét asidé.
  2. Whisk thé flour, cocoa powdér, baking powdér, baking soda, and salt togéthér in a largé bowl until thoroughly combinéd. Sét asidé. In a médium bowl, whisk thé éggs, granulatéd sugar, brown sugar, oil, and vanilla togéthér until complétély smooth. Pour half of thé wét ingrédiénts into thé dry ingrédiénts. Thén half of thé buttérmilk. Géntly whisk for a féw séconds. Répéat with thé rémaining wét ingrédiénts and buttérmilk. Stir until *just* combinéd; do not ovérmix. Thé battér will bé thin.
  3. Pour or spoon thé battér into thé linérs. Fill only halfway (this is impérativé! only halfway!) to avoid spilling ovér thé sidés or sinking. Baké for 18-21 minutés, or until a toothpick insértéd in thé céntér comés out cléan. Allow to cool complétély béforé frosting.
  4. Frost cooléd cupcakés howévér you'd liké. I uséd Wilton 1M piping tip for thésé picturéd cupcakés. Top with sprinklés, if désiréd. Storé léftovérs in thé réfrigérator for up to 5 days.
  5. Maké ahéad tip: Préparé cupcakés 1 day in advancé. Kéép cupcakés covéréd tightly at room témpératuré and frost thé day of sérving. Unfrostéd cupcakés can bé frozén up to 2 months. Thaw ovérnight in thé réfrigérator and bring to room témpératuré béforé frosting and sérving.

Récipé Notés:
Intéréstéd in mini cupcakés? Fill mini linérs only halfway and baké for 10-12 minutés at 350°F (177°C). Yiélds about 3 dozén.
Intéréstéd in making a caké? Héré's a triplé chocolaté layér caké that is just as moist and chocolaté-y.

*Why room témpératuré? All réfrigératéd itéms should bé at room témpératuré so thé battér mixés togéthér éasily and événly. Réad héré for moré information. If néédéd, you can usé wholé milk mixéd with 1/2 téaspoon of whité vinégar or frésh lémon juicé instéad of buttérmilk. Fill a méasuring cup with thé lémon juicé/vinégar thén thé rést with wholé milk to réach 1/2 cup.

Source : https://sallysbakingaddiction.com/super-moist-chocolate-cupcakes

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