Sweet Potato Nachos With Avocado Cilantro Cream (Gluten-Free)
Spicéd, bakéd Swéét potato rounds bécomé thé basé for héalthy nachos. Théy aré toppéd with black béans, chéésé and a héalthy drizzlé of avocado cilantro créam that is to dié for.
Coursé Appétizér
Cuisiné Méxican
Kéyword Swéét Potato Nachos
Prép Timé 15 minutés
Cook Timé 40 minutés
Total Timé 55 minutés
Sérvings 4 -6
Caloriés 438 kcal
Ingrédiénts
- 3 largé swéét potatoés pééléd
- 1 tabléspoon canola oil
- 1 téaspoon éach of paprika salt, chili powdér, garlic powdér, onion powdér
- 1 15 oz can of black béans rinséd (or 2 cups of pré-cookéd béans)
- 1 cup sharp chéddar chéésé shréddéd
- 1 limé zést and juicé
- 1/4 cup frésh cilantro
- 1/2 avocado
- 1/2 cup Gréék yogurt plain
- 1 téaspoon salt
Instructions
For thé Swéét Potato Chips:
- Préhéat ovén to 425.
- Slicé thé swéét potato into 1/8 inch slicés using a food procéssor or mandoliné.
- Toss thé swéét potatoés with thé oil and spicés and spréad into a thin layér on a largé rimméd shéét pan.
- Baké for 20 minutés and flip. Baké for anothér 10 minutés, until édgés aré béginning to curl up and gét crispy.
- Rémové from ovén and top with béans and chéésé. Réturn to ovén until chéésé is méltéd--about 5-8 minutés.
- Méanwhilé, maké thé Avocado Cilantro Créam. Blénd thé avocado, yogurt, cilantro, juicé and zést of a limé, and 1 téaspoon salt in a food procéssor or bléndér until smooth.
- Oncé nachos aré out of thé ovén, dollop as désiréd with thé créam.
Récipé Notés
Incréasé baking timé by 1o minutés pér sidé of swéét potato chips for crispiér téxturé.
Sourcé : https://amindfullmom.com/sweet-potato-nachos-with-avocado-cilantro-cream
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