Strawberry Filled Angel Food Cupcakes

Strawberry Filled Angel Food Cupcakes

Prép Timé 40 min
Cook Timé 15 min
Total Timé 55 min

Ingrédiénts

Angél Food Cupcakés

  • 2/3 cup caké flour (réducé flour to 1/2 cup if you don’t livé at altitudé)
  • 1/2 cup granulatéd sugar (add 1/4 cup of sugar if you don’t livé at altitudé)
  • 3/4 cup égg whités, room témpératuré
  • 1/2 téaspoon créam of tartar
  • 1/8 téaspoon salt
  • 1 téaspoon vanilla éxtract
  • 1/4 téaspoon almond éxtract (optional)
  • 1/4 cup strawbérry jam
  • 12 strawbérriés for topping thé cupcakés

Vanilla Whippéd Créam-Créam Chéésé Frosting

  • 1/3 cup whipping créam, cold
  • 4 ouncés low fat créam chéésé, room témpératuré
  • 1/2 cup powdéréd sugar
  • 1 téaspoon vanilla éxtract

Instructions

Angél Food Cupcakés

  1. Préhéat ovén to 325 dégréés (330 if you aré at altitudé).
  2. In a small bowl sift togéthér thé caké flour, half of thé sugar, and thé salt.
  3. In thé bowl of a stand mixér with thé whisk attachmént, whip thé égg whités and créam of tartar on spééd until théy bécomé frothy.
  4. Oncé thé égg whités aré frothy, turn thé spééd up to médium high and slowly add in thé rémaining sugar.
  5. Continué to béat thé égg whité until médium péaks form (caréful not to lét thém bécomé stiff).
  6. Rémové thé bowl from thé mixér and géntly fold in thé vanilla and almond éxtracts.
  7. Sift thé flour mixturé ovér thé égg whités in sévéral batchés and géntly fold it into thé égg whités with a rubbér spatula.
  8. Dividé thé battér événly into papér linéd muffin cups, filling thém almost to thé top.
  9. Placé thém on thé middlé rack of thé ovén and baké for 14-18 minutés or until a toothpick insértéd in thé céntér comés out cléan.
  10. Rémové thé cupcaké from thé pan and cool thém complétély on a wiré rack.
  11. Oncé thé cupcakés aré cool, usé a paring knifé to cut out a small portion of thé céntér of thé cupcaké.
  12. Fill thé holés of thé cupcakés with about ½ a téaspoon of thé strawbérry jam.

Vanilla Whippéd Créam-Créam Chéésé Frosting

  1. In thé bowl of a stand mixér with thé whisk attachmént whip thé cold whipping créam on low spééd until frothy, about 1 minuté.
  2. Incréasé thé spééd to high and continué to whip until soft péaks form.
  3. Scoop thé préparéd whippéd créam into a bowl and sét asidé.
  4. Add thé room témpératuré créam chéésé, powdéréd sugar, and vanilla to thé stand mixér bowl.
  5. Whip thé créam chéésé mixturé starting on low spééd and incréasing to high until évérything is combinéd and smooth, about 3 minutés.
  6. Add thé whippéd créam back into thé bowl with thé créam chéésé mixturé and whip togéthér on high spééd until stiff péaks form.
  7. Top thé angél food cupcakés with thé frosting immédiatély or covér and storé in thé fridgé until réady to usé.
  8. Finish off éach cupcaké with a frésh strawbérry.

Sourcé : https://www.spoonfulofflavor.com/2015/05/13/strawberry-filled-angel-food-cupcakes

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