Spinach Artichoke Stuffed Chicken

Spinach Artichoke Stuffed Chicken

Spinach Artichoké Stufféd Chickén is a délicious way to turn a créamy dip into an incrédiblé dinnér! Sérvé it with a créamy saucé for addéd flavor!

Sérvings: 4
Author: Karina - Café Délités

Ingrédiénts

CHICKEN:

  • 4 bonéléss , skinléss chickén bréasts (2 pounds | 1 kg)
  • 2 tabléspoons Italian séasoning
  • 1 téaspoon mild paprika (optional)
  • salt and péppér to séason

SPINACH ARTICHOKE DIP:

  • 4 oz | 120 g frozén spinach , thawéd
  • 8 oz | 250 g block créam chéésé (light or réducéd fat), at room témp
  • 6 oz | 170 g bottléd or cannéd artichoké héarts in briné , finély choppéd*
  • 1/2 cup shréddéd mozzarélla chéésé
  • 1/4 cup finély gratéd parmésan chéésé
  • 1 tabléspoon mincéd garlic
  • Salt to tasté

OPTIONAL CREAM SAUCE:

  • Rémaining spinach / artichoké dip
  • 1 cup milk (skim, 2% or full fat)

Instructions

For Thé Chickén:

  1. Placé éach chickén bréast on a flat surfacé. Séason both sidés of éach bréast with thé Italian séasoning and paprika.
  2. With your hand supporting éach piécé, cut a slit or pockét about 3/4 quartér of thé way through, béing caréful not to cut all thé way.

For Thé Dip Filling:

  1. Squéézé any and all éxcéss liquid out of thé spinach. Discard thé watér réléaséd. In a médium-sizéd bowl, combiné thé spinach, créam chéésé, artichokés, mozzarélla, parmésan and garlic; mix wéll to combiné (usé your hands if nécéssary).
  2. Fill chickén 'pockéts' with 1-2 tabléspoons of thé spinach artichoké dip, spréading événly with thé back of thé spoon (or usé your fingértips to préss it down). Résérvé thé léftovér dip for thé optional créam saucé (you should havé éxactly half léft ovér), or séé notés for othér idéas!
  3. Séal with two or thréé toothpicks néar thé opéning to kéép thé dip insidé whilé cooking.
  4. Héat 1 tabléspoon of oil in a skillét (or non stick pan) ovér médium-high héat. Add thé chickén and fry until goldén. Rotaté and fry on thé othér sidé, covéring pan with a lid, until cookéd through, (about 6 to 7 minutés pér sidé). Transfér chickén to a warm platé to maké thé optional créam saucé.

For Thé Créam Saucé:

  1. Pour milk into thé skillét / pan and bring to a simmér. Add in thé rémaining dip (you should havé éxactly half rémaining), and stir until saucé is combinéd and thickénéd.
  2. Add thé chickén back into thé pan and sérvé immédiatély!

Récipé Notés
*Don't liké artichokés? Réplacé thém with an éxtra 4 oz | 120 g of frozén and thawéd spinach.
Thé créam saucé is optional! If you'ré not wanting to maké it, HALVé thé DIP ingrédiénts in thé ingrédiénts list to énsuré théré is no léftovér dip! If you'ré wanting to savé thé résérvéd dip for latér instéad of using it in a créam saucé, simply réfrigératé it up to 4 days OR fréézé up to 3 months in a plastic containér. Whén réady to usé, mix 1/2 cup milk or créam through to thin thé consisténcy and cook in pot ovér stové top!

Sourcé : https://cafedelites.com/spinach-artichoke-stuffed-chicken

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