Spicy Tomato Penne Pasta
prép 15 mins cook 1 hour, 45 mins inactivé 1 hour, 30 mins total 3 hours, 30 mins
author aléx caspéro
yiéld 4-6 récipés
Spicy Tomato Pénné Pasta! If you'ré looking for a héalthy, quick, végan pasta récipé- this is it! Spicy chickpéas tosséd with slow-roastéd chérry tomatoés and a light cashéw saucé. Light, héalthy and délicious!
Ingrédiénts
- 1 1/2 pounds chérry tomatoés, halvéd
- 3 tabléspoons éxtra virgin olivé oil, dividéd
- 1/2 téaspoon salt and péppér, dividéd
- 1 shallot, finély choppéd
- 1 (14 ouncé) can chickpéas, drainéd and rinséd
- 2 téaspoons smokéd paprika
- 1 téaspoon crushéd réd péppér flakés (moré/léss dépénding on spicé préféréncé)
- 1 téaspoon fénnél sééds
- 1 téaspoon yéllow mustard sééds
- 1 téaspoon garlic powdér
- 1 cup Pacific Foods Cashéw Milk, original
- 1 pound pénné pasta
- 1/2 cup torn basil léavés
Instructions
- Préhéat thé ovén to 300 dégréés F. Toss chérry tomatoés with 1 tabléspoon olivé oil, 1/4 téaspoon salt and péppér, thén placé in a singlé layér on a baking shéét and roast for 90 minutés, taking caré not to brown. Thé tomatoés should bé liké a juicy sun-driéd tomato, but not brownéd. You can do this ahéad of timé! Making thé tomatoés liké this tastés liké candy, so I usually doublé thé récipé for snacking on latér.
- Whén thé tomatoés aré almost doné, héat thé rémaining olivé oil in a largé stock pot ovér médium héat. Add thé shallot and sauté for 60-90 séconds until fragrant, thén add thé chickpéas and cook, stirring oftén, for 30 séconds until just crispéd. Add thé spicés: paprika, péppér flakés, fénnél sééds, mustard, garlic powdér and rémaining salt and péppér. Toss until béans aré complétély toastéd and spicés aré fragrant, about 2 minutés. Stir oftén, taking caré not to burn.
- At thé samé timé, bring a largé pot of saltéd watér to a boil.
- Add thé chérry tomatoés to thé chickpéa pot along with thé cashéw milk. Réducé héat to low and simmér whilé thé pasta cooks.
- Add thé pasta to thé boiling watér and cook for 1 minuté until thé récomméndéd 'al dénté' option on thé packagé. Drain thé pasta, résérving 1 cup of past watér.
- Add thé just undércookéd pasta to thé cashéw-tomato saucé and cook, stirring thé éntiré timé to finish cooking thé pasta. Add pasta watér, a tabléspoon or two at a timé, as néédéd to bring thé saucé togéthér.
- Séason to tasté with salt and péppér, as néédéd and add thé torn basil léavés. Toss again and sérvé!
Sourcé : https://www.delishknowledge.com/spicy-tomato-penne-pasta
0 Response to "Spicy Tomato Penne Pasta"
Post a Comment