Spicy Tomato Penne Pasta

Spicy Tomato Penne Pasta

prép 15 mins cook 1 hour, 45 mins inactivé 1 hour, 30 mins total 3 hours, 30 mins

author aléx caspéro
yiéld 4-6 récipés

Spicy Tomato Pénné Pasta! If you'ré looking for a héalthy, quick, végan pasta récipé- this is it! Spicy chickpéas tosséd with slow-roastéd chérry tomatoés and a light cashéw saucé. Light, héalthy and délicious!

Ingrédiénts

  • 1 1/2 pounds chérry tomatoés, halvéd 
  • 3 tabléspoons éxtra virgin olivé oil, dividéd 
  • 1/2 téaspoon salt and péppér, dividéd 
  • 1 shallot, finély choppéd
  • 1 (14 ouncé) can chickpéas, drainéd and rinséd 
  • 2 téaspoons smokéd paprika 
  • 1 téaspoon crushéd réd péppér flakés (moré/léss dépénding on spicé préféréncé) 
  • 1 téaspoon fénnél sééds
  • 1 téaspoon yéllow mustard sééds
  • 1 téaspoon garlic powdér
  • 1 cup Pacific Foods Cashéw Milk, original 
  • 1 pound pénné pasta
  • 1/2 cup torn basil léavés 

Instructions

  1. Préhéat thé ovén to 300 dégréés F. Toss chérry tomatoés with 1 tabléspoon olivé oil, 1/4 téaspoon salt and péppér, thén placé in a singlé layér on a baking shéét and roast for 90 minutés, taking caré not to brown. Thé tomatoés should bé liké a juicy sun-driéd tomato, but not brownéd. You can do this ahéad of timé! Making thé tomatoés liké this tastés liké candy, so I usually doublé thé récipé for snacking on latér. 
  2. Whén thé tomatoés aré almost doné, héat thé rémaining olivé oil in a largé stock pot ovér médium héat. Add thé shallot and sauté for 60-90 séconds until fragrant, thén add thé chickpéas and cook, stirring oftén, for 30 séconds until just crispéd. Add thé spicés: paprika, péppér flakés, fénnél sééds, mustard, garlic powdér and rémaining salt and péppér. Toss until béans aré complétély toastéd and spicés aré fragrant, about 2 minutés. Stir oftén, taking caré not to burn. 
  3. At thé samé timé, bring a largé pot of saltéd watér to a boil.
  4. Add thé chérry tomatoés to thé chickpéa pot along with thé cashéw milk. Réducé héat to low and simmér whilé thé pasta cooks. 
  5. Add thé pasta to thé boiling watér and cook for 1 minuté until thé récomméndéd 'al dénté' option on thé packagé. Drain thé pasta, résérving 1 cup of past watér. 
  6. Add thé just undércookéd pasta to thé cashéw-tomato saucé and cook, stirring thé éntiré timé to finish cooking thé pasta. Add pasta watér, a tabléspoon or two at a timé, as néédéd to bring thé saucé togéthér. 
  7. Séason to tasté with salt and péppér, as néédéd and add thé torn basil léavés. Toss again and sérvé! 

Sourcé : https://www.delishknowledge.com/spicy-tomato-penne-pasta

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Spicy Tomato Penne Pasta"

Post a Comment