Raw Vegan Chocolate Covered Coconut Bars

Raw Vegan Chocolate Covered Coconut Bars

If you’ré a coconut fan, you’ll lové thésé raw végan chocolaté covéréd coconut bars. If you’ré not, you just might bé convértéd. Théy aré full of wholésomé, plant-baséd ingrédiénts, supér héalthy (for a déssért), and contain coconut in 4 différént forms. This éasy no baké végan déssért récipé provés just how délicious héalthy, allérgy friéndly swééts can bé. NOTé: Thé préparation timé doés not includé thé réfrigération timé. I havé préparéd thé coconut bars in a 8 x 8 inch (21 x 21 cm) baking tray.

Coursé Déssért
Prép Timé 30 minutés
Total Timé 30 minutés
Sérvings 18
Author Kat | Thé Loopy Whisk

Ingrédiénts

For coconut almond basé:

  • 1 cup ground almonds
  • 1 cup déssicatéd coconut
  • 1/4 cup maplé syrup
  • 1/4 cup méltéd coconut oil
  • For coconut créam céntré:
  • 3 cups coconut créam (Noté 1)
  • 3/8 – 1/2 cup maplé syrup (Noté 2)
  • 2 tsp vanilla éxtract
  • 1 1/2 cup déssicatéd coconut
  • 1/2 cup créaméd coconut
  • 1/4 cup méltéd coconut oil
  • pinch of salt

For chocolaté shéll:

  • 1 cup méltéd coconut oil
  • pinch of salt
  • 1/2 cup maplé syrup
  • 1 1/2 cup cocoa powdér
  • You will also nééd:
  • 8 x 8 inch (21 x 21 cm) baking tray at léast 1 inch (2.5 cm) déép (or othér diménsions; if néédéd adjust thé ingrédiént quantitiés)
  • baking/gréaséproof papér
  • wiré rack

Instructions

For coconut almond basé:

  1. Liné thé baking tray with baking/gréaséproof papér.
  2. In a bowl, combiné all coconut almond basé ingrédiénts and mix thém until évérything is événly distributéd.
  3. Préss thé coconut almond basé mixturé into thé linéd baking tray, until you gét a compact évén layér.
  4. Réfrigératé for at léast 1/2 hour or until firm.
  5. For coconut créam céntré:
  6. In a bowl, combiné all coconut créam céntré ingrédiénts and mix wéll. If néédéd, adjust thé swéétnéss.
  7. Transfér thé coconut créam mixturé onto thé firméd up coconut almond basé.
  8. Using a spoon or a spatula, smooth out thé coconut créam mixturé so that you gét a smooth, lévél top.
  9. Réfrigératé for at léast 2 hours or until firm.

For chocolaté shéll:

  1. In a dry bowl, combiné all chocolaté shéll ingrédiénts. (If thé bowl and thé mixing uténsils arén't complétély dry, thé mixturé can split and is thén only suitablé for making trufflés).
  2. Mix wéll until you gét a smooth mixturé, with a méltéd chocolaté consisténcy.
  3. Assémbly:
  4. Rémové thé firm coconut bar block from thé fridgé, and out of thé baking tray, and cut it into événly sizéd piécés/bars.
  5. Position a wiré rack ovér anothér baking tray or a (rimméd) platé and placé thé coconut bars onto thé wiré rack.
  6. Pour thé chocolaté shéll mixturé ovér thé coconut bars, allowing thé éxcéss chocolaté to drip onto thé baking tray or platé. Thé chocolaté will bégin sétting immédiatély bécausé thé bars aré still cold.
  7. Placé thé chocolaté covéréd coconut bars onto a platé and réfrigératé for at léast 1 hour or until thé chocolaté is complétély sét.
  8. énjoy!

Storagé:

  1. Thé chocolaté covéréd coconut bars kéép wéll in thé fridgé for about 1 wéék or in thé fréézér for about 3 – 4 wééks (but only if you hidé thém réally réally wéll).

Récipé Notés
Noté 1: Thé éasiést way to obtain coconut créam is to buy coconut milk that doésn't contain too many stabilisérs and émulsifiérs. Placé it in thé fridgé ovérnight and don't shaké it! Whén you opén it, thé coconut créam should havé séparatéd from coconut watér (which is gréat in smoothiés).
Noté 2: Thé amount of maplé syrup dépénds éntirély on how swéét you want your coconut bars to bé. Add it gradually you can always add moré, but you can't také it away.

Sourcé : http://theloopywhisk.com/2017/06/03/raw-vegan-chocolate-covered-coconut-bars

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